De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Jo15/1 zondag komt tekort

3 december 2017 

JO15/1 zondag komt tekort.

Somber, grijs, en druilerig weer op zondagochtend 3 december, was dit de voorbode voor de wedstrijd tegen Swift. Om kans te houden op de 1e plek in de poule zouden vandaag de 3 punten binnen gehengeld moeten worden. Het Roda jo15/1 team stond op papier aan kop, virtueel was Swift de koploper daar zij nog 2 wedstrijden tegoed hadden en maar 1 puntje achter op de 2e plek stonden.
Vorig jaar de tegenstander al eens zien spelen bij de o14, en gezien hun verslagen van dit seizoen wist ik dat het een zware klus zou worden. Maar in het voetbal weet je het nooit. 

De wedstrijd startte op het Swift-complex en het was zichtbaar dat swift een goed ingespeeld team was, maar er kon, als er slim gespeeld zou worden best wel een positief resultaat gehaald worden. Kon ja……………de rust werd gehaald met een 0-0 stand. En het was dat bij Roda ene Brad op doel stond die de nul vasthield en Swift vaak hun vizier niet op scherp stond. Ik ben heel eerlijk dat het ook zomaar 3, 4-0 had kunnen staan. Het team van Roda speelde erg onrustig, leed veel balverlies en knokte maar Swift was gewoon beter.

In de rust besproken, dat het normaal opbouwend niet lukte daar Swift direct druk zette en Roda heel vaak de bal inleverde, om te proberen de spitsen met lange ballen te bereiken daar verdedigend Swift op de flanken best kwetsbaar was. Maar je kan van plan en tactiek wisselen het moet dan ook wel lukken.
En dat ging dus niet. 2e helft werd toch hetzelfde spelbeeld, Swift kreeg grote kansen, maar telkens stond Brad er of de centrale mannen Renzo of Matthew konden nog opruimen. En anders was er wel de paal of lat. Maar het geluk hield op en via een bal via de lat kwam de bal bij de rechtsbuiten van Swift die de voor hun verdiende treffer scoorde. Een domper maar gezien het spelbeeld verdiend. Verder schrijf ik niet over het scoreverloop. Doordat bij diverse spelers de pijp leeg begon te raken en gaten lieten vallen en doordat Renzo werd doorgeschoven naar voren liep Swift uit naar 5-0, waarbij er wel wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter aan vooraf gingen, (overigens geen excuus betreffende het spelbeeld). Het rodateam bleef knokken en terecht werd dit beloond met een doelpunt van Taisei die vanaf de 16-meter de bal het dak van het doel injaagde. 5-1. Dat het uiteindelijk 6-1 werd was voor de statistiek.

Helaas een domper voor het rodateam, waarbij duidelijk is dat Swift in deze poule duidelijk de sterkste ploeg is. Geen schande om van te verliezen en als trainer heb ik genoten van hun spel, niks ten nadele van onze eigen jongens want de boys hebben hard gewerkt en het uiterste van hun zelf gevergd. Je moet alleen reëel zijn en in het voetbal horen ook verliespartijen. Nog 2 wedstrijden te gaan in deze poule, tegen Waterwijk volgende week en dan pas op 28 januari tegen Sporting Martinus. Als trainer en teamleider ben ik trots op de jongens en de invallers op datgene dat we tot op heden gepresteerd hebben in de 1e klasse. We gaan eind januari zien waar we uiteindelijk finishen.
Mannen kop op, komende week weer lekker trainen op woensdag en vrijdag. Zico bedankt voor het invallen.

Jack

Reacties: