De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Geen victorie voor JO19-1 tegen Victoria

Met de wedstrijdverlichting aan kon de de nieuwe koploper tegen Victoria haar positie gaan verdedigen. Naast Quint die morgen bij het eerste meedoet zat ook Yousif half geblesseerd op de bank en zo werd gestart met een andere basis dan vorige week. Victoria zat er van de eerste minuut fel bovenop en liet Roda niet in haar spel komen. Victoria probeerde van achteruit op te bouwen maar zodra Roda druk zette werd de lange bal gehanteerd op de regelmatig buitenspel staande voorhoede. Na 10 minuten kreeg Roda de eerste grote kans toen een bal uit  de zestien zwak werd weggewerkt en voor de voeten van B1-invaller Chahid kwam, die geen seconde twijfelde en de bal richting rechterhoek schoot. Jammer genoeg werd zijn schot door de keeper gepakt. Even later kreeg hij zelfs een tweede kans om de ploeg op voorsprong te zetten maar zag zijn inzet tegen de paal terug het veld in komen waar deze een prooi voor de keeper was. Victoria liet zich niet kennen won de meeste duels en had al enkele malen gevaarlijk gecountered. Na balverlies op het middenveld schakelde Victoria razendsnel om en lanceerde een speler op linksbuiten die de spits keurig voor de goal bediende en zo de 0-1 op het bord bracht. Roda leek even de weg kwijt en kwam onder druk te staan en moest een corner weggeven. De voorzet werd knap ingekopt maar op de lijn gered door Bart. Even later was het Roda dat counterde, Max werd diep gestuurd, los van zijn tegenstander werd hij door de onbesuisd uitkomende keeper finaal onderuit gelopen. Gelukkig viel de schade voor beide mee, maar een gele kaart was gezien de situatie, doorgebroken speler, een wat magere bestraffing. De volgende kans was voor Victoria. Opnieuw uit een hoekschop werd een bal in de zestien omhoog in plaats van weggekopt en werd door een Victoriaspeler snoeihard op de lat gekopt. Roda kwam hier goed weg niet tegen een 0-2 achterstand aan te kijken.

Na een donderspeech van Bnar hoop je dat er een ander team de kleedkamer uitkomt zoals we al vaker gezien hebben. Hoewel Victoria er niet meer uitkam was het nog niet overtuigend genoeg. Hoewel Roda regelmatig gevaarlijk voor de goal kwam was het steeds de eindpass die net niet aankwam of net werd weggehaald. Na 60 minuten viel Quint in voor Chahid en schoof Bas door naar het middenveld terwijl Max centraal achterin ging spelen. Voetballend kwam Victoria er niet meer aan te pas, maar nu nog de dubbel geparkeerde bussen zien te passeren.

De laatste 15 minuten gaat Roda er vol voor de gelijkmaker maar uit de afgeslagen aanvallen probeert Victoria op de counter nog voor gevaar te zorgen maar krijgt geen voet aan de grond. Als Max 10 minuten voor tijd besluit van achteruit op te stomen slalomt hij over het middenveld, kan voordat hij word onderuit geschopt nog net Quint bedienen die op snelheid weg is en niet twijfelt en de bal in de lange hoek prikt. De ontlading is groot en we zien een ander Roda, feller, sneller en klaar om de overwinning naar zich toe te trekken. Helaas is de tijd kort en lukt het ondanks de tomeloze inzet (de laatste 10 min dan) niet meer alsnog de overwinning binnen te slepen.

Jammer mannen,

Groet Jeroen

Reacties: