De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

11-1 strijdt voor koppositie maar vergeet hoe te winnen

Roda 23 JO11-1 – FC Abcoude JO11-1 Uitslag 3-4

11-1 strijdt voor koppositie maar vergeet hoe te winnen

Saturday Matchday. Zoals mijn mede soldaat strijder aan het front vorige week schreef, vandaag de Dag van kans op revanche. We spelen nog ergens voor immers, het Kampioenschap der Hoofdklasse. Komp niet zo vaak voor Kikkers, dus zet je beste vliezen voor. Daarbij wel aangetekend dat we het niet meer in eigens hand hebben.

Nu was kansrekening op den Middelbare nou niet mijn sterkste punt. Laten we de subjectieve kansopvatting als interpretatie theorie er eens op los laten. Onze persoonlijke overtuiging was en is dat Wij altijd beter zijn dan Hunnie. Een gezonde aanname, anders hoef je niet eens je kicksen aan te trekken. Als dit tot gevolg zou kunnen hebben dat wij dan automatisch zouden winnen, dan tekenen wij onmiddellijk bij het kruissie. Wat echter als FC Abcoude nu dezelfde theorie aanhangt, dat zou niet logisch zijn toch? Ik hoor Johan zachies fluisteren van boven. Als God met ons is, dan kan ie toch ook niet tegen ons zijn? Of iets van die strekking. Dat is weer logisch, maar dat is een andere theorie. Als de nummer 2 (Wij) van de ranglijst speelt tegen nummer 6 (Hunnie), dan is de klassieke opvatting dat wordt een overwinning voor de Kikkers. Nu ligt dat in het voetbal net even anders. Hoe frequenter je voetbal kijkt, volgt of speelt, er bestaat geen logica en dus ook geen kansberekening. De enige kansberekening die je erop los kunt laten is dat je begint met hetzelfde uitgangspunt. Namelijk de nul.

Dit gezegd hebbende, betekent dat je vanaf minuut 1 je stinkende best moet doen om van je 0 een 1 te maken. Dat is kennelijk geen abctje in het pupillenvoetbal. Zo ook vandaag helaas bij de Onzen. De basis is inzet en de wil om te winnen. Al het andere volgt daarna. Ook dat is ontwikkelen. Das logisch, maar nog niet automatisch. Dat is soms heel jammer, frustrerend bij tijd en wijle, maar ook onvermijdelijk vrees ik.

De pot begint. Al snel krijgt Abcoude de overhand. Dit leidt tot een ongelukkige eigens Tor, 0-1. Daarna zakt het in. Abcoude wint ieder duel. Waarom? Zijn ze beter? Zijn ze sterker? Zijn ze gelukkiger? Nope, niets van dit alles. Daarmee overigens niets zeggend over de tegenstander, waar wij al eerder in een oefenpot met 4-3 van verloren. Zij geven hun hele ziel en zaligheid. Ook dat is voetbal, de wil om van een 0 een 1 te maken ook als het “voetballend” effe tegenzit. We landden in de rust met 0-3. Verslagenheid al om.

Tod oder die Grassprieten dan maar. De Kikkers gaan opportunistischer de tweede helft in. Sevilla, Schalke eat your heart out. Onder aanvoering van Mert, gaat het tempo omhoog. De aanvalslinie met Max, Jaysean, Mik, Jaydan en Daan, wordt weer gevonden en langzaam breekt er een waterig zonnetje door. Ook de achterhoede met Cas, Mylan, Joris, Alex en Pablo krijgen meer grip op hun voorwaartsen. Het is niet altijd even best, maar hier strijdt een ploeg voor haar laatste kans. Wat is de kans dat dit nog goed komt? Klein, maar het proberen waard. Niets doen is geen optie. Kinderen en vrouwen eerst, riemen vast.

Daan opent het bal. Een hard schot wordt door de keepert niet op waarde geschat en verdwijnt tergend langzaam over de lijn, 1-3. Gelukkig in de lage Landen wel doellijn technologie (ondanks dat de spelers en leiding van Hunnie het tegendeel beweren, ook dat is de absolute wil om te winnen……). De waterkraan gaat verder open. De sloot loopt over. De druk wordt Abcoude te machtig. We veroveren nu wel de bal en krijgen veel corners door druk te zetten op de bal. Uit een van de corners, Daan op Napoleon Alex, een beproefd receptuur, wordt de bal snoeihard door de laatstgenoemde, in de bovenhoek geknikt, 2-3.

Abcoude wankelt. Dan vindt Don Pablo een gaatje in het midden en bereikt der Bombert Daan, die door de keepert onder het gras wordt begraven. Gelukkig, alles zit er nog op en aan. Een pingel volgt (ook die wordt uiteraard betwist).  Dan volgt een novum in het voetbal. Een pingel met toeschouwers en een keeper op 2 meter van het doel. Daan is gedecideerd en rost de bal laag in het hoekkie. Kennelijk iets te hard, want de bal verdwijnt door het net. Uiteraard wordt het doelpunt wederom betwist, maar gelukkig wijst de scheids “gedecideerd” naar de middenstip, 3-3.

Het wonder van en op Bovenkerk lijkt toch nog te gaan gebeuren. De paal wordt nog gekust, maar we berusten ons langzaam in een gelijkspelletje. Steijn redt nog uitstekend bij een spaarzame uitval.

Nog een laatste cornert voor Hunnie. Het zal toch niet………….ja hoor?! In de laatste minuut valt hij in het verkeerde netje, 3-4. Kikkers, grote complimenten voor de inzet en strijd in de tweede helft, helaas zijn er twee helften. Daar weten ze bij Dortmund, Milan en Liverpool alles van. Het glas blijft half vol, dus volgende week vanaf minuut 0 een 1, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we in de top 3 eindigen en dat zou een prima prestatie zijn. Daar hoef ik geen kansberekening op los te laten.

Rest mij slechts het A vous Hilversum.

Doelpuntenmakers van de week: Daan (2) en Alex (1)

Reacties: