De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Een enerverende wedstrijd....

Roda’23 JO13-1 - Pancratius JO13-1

Zaterdag 25 november stond voor de JO13-1 van Roda’23 de wedstrijd tegen Pancratius op het programma. Het zou de meest besproken wedstrijd van het seizoen tot nu toe worden.
De resultaten van de weken hiervoor waren goed te noemen. Door puntverlies van de naaste concurrenten staat Roda bij het begin van deze wedstrijd op een gedeelde eerste plaats 
qua verliespunten. Vandaag tegen een ploeg uit de onderste regionen, dat zijn voor dit team meestal de moeilijkste wedstrijden.

Dat bleek ook vandaag weer het geval, de wedstrijd ging behoorlijk gelijk op, al waren de grootste kansen toch wel voor Roda. Zoals wel vaker de laatste weken had het team weer veel moeite om de kansen te verzilveren. Pancratius komt er op de counter een aantal keren gevaarlijk uit, zeker via hun snelle rechtsbuiten, die de verdediging van Roda handen vol werk bezorgde. Toch is het Roda’23 dat vlak voor rust op 1-0 komt. Het is Misha die op links goed door komt. Waar iedereen een voorzet verwacht, schiet hij de bal zelf in de korte hoek. Een prima doelpunt en op dat moment ook wel verdiend.

De toeschouwers gaan er eens goed voor zitten in de tweede helft, dan zal de wedstrijd wel snel beslist zijn, maar niets is minder waar. Uit een van de eerste aanvallen na rust is het al 1-1. Via de snelle rechtsbuiten ligt de bal achter Milo in het doel. Roda kan weer opnieuw beginnen, maar overtuigend is het spel niet. Toch komen er kansen; een paar vrije trappen van Alec missen de goede richting, Daniel en Misha krijgen ook de bal een paar keer net niet lekker mee. De grootste kans is voor Bas die de bal behoorlijk vrij, hard net over het doel schiet.
Gelukkig is er nog tijd genoeg. Dan krijgt Bas de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, hij speelt zijn man uit en wordt ten val gebracht, de scheidsrechter wijst naar de stip. Een strafschop, daar heeft Roda er de laatste weken al een paar van gemist. Daniel neemt plaats achter de bal maar de keeper gaat naar de goede hoek, dat had de 2-1 moeten
zijn. Maar er is nog tijd. Roda zet aan voor de laatste 15 minuten om de overwinning toch nog binnen te slepen. Sjoerd maakt als linksback goed snelheid en speelt de bal naar voren. De toeschouwers volgen de bal maar horen dan een schreeuw die door merg en been gaat. Sjoerd krijgt, nadat hij de bal heeft afgespeeld, een behoorlijke schop van achteren en blijft met heel veel pijn liggen op het veld. Er is lichtelijke paniek op het veld en het duurt best wel lang tot er een ambulance komt. Het is een hele nare situatie op en rondom het veld. Op dat moment hoopt iedereen dat het meevalt met Sjoerd zijn knie. In alle hectiek rond dit gebeuren had de scheidsrechter een rode kaart uitgedeeld aan de jongen die de overtreding had 
gemaakt. Deze jongen was er er ook behoorlijk van ondersteboven. Het was wellicht niet zo bedoeld maar wel een behoorlijke lompe actie. 

Ondanks dat de zin in de wedstrijd bij iedereen wel weg was moest hij toch uitgespeeld worden. Waar iedereen vooral bezorgd was over de toestand van Sjoerd, die nog steeds op het veld lag in afwachting van de ambulance, maakte de begeleiding van Pancratius zich druk om heel andere dingen. Zij wilden alleen doorspelen als de rode kaart ingetrokken zou worden. Dit weigerde de scheidsrechter, die overigens flink geintimideerd werd door de trainer van Pancratius. Hierdoor zat er niets anders op dan de wedstrijd te staken bij een 1-1 stand en nog 15 minuten te spelen. Zo kwam er een einde aan een nare ochtend met een speler die met een ambulance van het veld moest en een een niet uitgespeelde wedstrijd.

Hierbij spreek ik denk ik namens iedereen die bij dit team betrokken is de hoop uit dat de blessure van Sjoerd meevalt en dat hij gauw weer met zijn maatjes op het veld kan staan.

Paul

Reacties: