De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Roda'23 O10-1 - AFC Quick 1890 O10-1

Roda ’23 JO10  versus AFC QUICK JO10

Zaterdagochtend 8 uur moesten de mannen aantreden. Een vroegertje vandaag. Ook een koude dag vandaag. De tegenstander was nog vroeger op: de mannen van Quick komen uit Amersfoort en waren toch al om half 9 bij Roda.

De wedstrijd kon beginnen.

Al in de 3e minuut kreeg Roda een kans. Bauke gaf de bal voor en via Xavier en Justin belandde de bal bij Joris die hem helaas in de handen van de keeper schoot. Even later volgde een hoekschop van Quick, die net over zeilde. Tycho kwam mooi naar voren en schopte de bal naar Joris die hem weer terugspeelde naar Tycho. Net naast.

In de 10e minuut ging Quick over op de counteraanval. Helaas werd dit de 0-1. Roda kwam weer zoals (bijna) elke wedstrijd met 1-0 achter. Gelukkig lieten de mannen de koppen niet hangen. Xavier passte op Ridwan, die de bal doortikte naar Storm. Jammer genoeg belandde de bal in de handen van de keeper. Het was een mooie kans. In de 14e minuut wist Xavier de bal op het middenveld af te pakken van Quick en gaf hem door aan Storm. Storm zette voor en Xavier kwam alleen voor de keeper terecht: 1-1. De omhaal van Xavier ging even later helaas over.

Snel erna volgde een mooie aanval van Quick: ze wisten de verdediging uit te schakelen en scoorde 1-2.
Even later raakte Roda de bal achter kwijt: 1-3. Het werd nu toch echt wel weer tijd voor een Roda-goal. En die kwam: Ridwan wist hem achter de keeper te leggen: 2-3. Xavier deed een goede poging om er 3-3 van te maken, maar de keeper stond op de goede plek.
Ridwan kreeg een kans door een lange bal en kwam alleen voor de keeper. Helaas werd hij net gestopt. Een nieuwe poging eindigde wel in het doel: Tycho passte naar Ridwan, die hem achter de keeper werkte: 3-3. Justin raakte na een mooie aanval via Joris en Ridwan de paal. Jammer. Joris dribbelde langs het middenveld en wist Storm even later te vinden: 4-3. De winst was in zicht. Achter wisten Noah en Alexander de pot lang dicht te houden door mooie acties. Viggo wist ook een paar mooie reddingen te maken.
Storm wist na wat de kluts de bal over de lijn te werken, maar de scheidsrechter gaf de goal niet. Enigszins teleurgesteld vochten de mannen door. Er volgde snel een aanval van Quick en in plaats van voor stonden de mannen weer gelijk: 4-4. Vlak daarna volgde de 4-5. Nu moest er wel iets gebeuren anders gingen de jongens zonder punten naar huis.
Nog een aanval voor het laatste fluitsignaal: Justin en Xavier tikten de bal naar voren en via een verdediger van Quick belandde de bal in het net. 5-5. De scheidsrechter floot onmiddellijk af. Verdiend gelijk gespeeld!! Er was weer goed gevochten met hier en daar mooi spel. Volgende keer gaan de mannen weer voor de winst. Zet ‘m op!!

Reacties: