De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Pijnlijke nederlaag voor JO11-1

Waterwijk JO11-1 - Roda ‘23   1-0 (0-0)

Saturday matchday! Na de hele week te hebben nagenoten van de schitterende en verdiende overwinning op Huizen van vorige week, inclusief de gecensureerde beelden en wedstrijdverslagen met diverse percepties, togen de kikkers als koplopers richting Almere voor de wedstrijd tegen Waterwijk JO11-1. Die begon met enige vertraging, want een strakke uitlijnorganisatie is blijkbaar niet iedereen gegeven. De jongens stonden zelfs al in formatie klaar toen er nog een doel op z’n plek gezet moest worden. Toen dat eenmaal het geval was kon de scheidsrechter voor de aftrap fluiten. Roda trad op volle sterkte aan, want zelfs Mylan was tijdens zijn hoogtestage op de Veluwe uit het trainingskamp ontsnapt om zijn plek in de verdediging in te nemen. Wel beginnend als wissel, samen met Mik en Pablo. 

Adel verplicht als koploper en elke tegenstander doet dan een stapje extra. Roda begon helaas te slap aan de wedstrijd en kwam geen moment in haar spel. Vrijwel alles was anders ten opzichte van vorige week. Waar toen de duels werden gewonnen, was dat in Almere absoluut niet het geval. Geen scherpte, niet de wil om te winnen, onderschatting misschien zelfs en helaas ook geen geluk. Of dwing je dat altijd af? Te vaak werd de moeilijke oplossing gezocht en het zat gewoon niet mee. Of het nu een steekballetje was van Mert of schoten van Jayden, Jaysean, Joris of Alex, altijd was het net niet goed genoeg. Zelfs het weer zat niet mee. Er waaide een koude polderwind over de lengte van het veld en de eerste helft had Roda daar nog wat voordeel aan, maar toen beide teams van speelhelft hadden gewisseld, kwam Roda helemaal niet mee aan aanvallen toe. En toen viel er nog een vies buitje overheen ook. Gelukkig wist Steijn zich aan de malaise te onttrekken en was hij het die die Roda met enkele prachtige reflexen en stijlvolle reddingen in de wedstrijd hield. Cas, Max en Jayden hadden inmiddels hun plek afgestaan aan de eerste wissels, maar ook deze verse krachten konden het tij niet keren. Mik kwam na een dieptebal van Daan nog een op een met de keeper, maar miste overtuiging en had zelfs terug kunnen leggen. Max deed dat wel, na een prachtige ‘Zidane’ op links, maar bereikte dan net weer geen groen shirtje. Het leek een vrij bloedeloze 0-0 te gaan worden, het maximale voor Roda vandaag, toen Steijn zich toch gewonnen moest geven op een zondagsschot uit de tweede lijn van Waterwijk. 1-0 voor de gastheren en verdiend ook. Roda probeerde opportunistisch de eer te redden, maar het zat er gewoon niet meer in. De score werd zelfs bijna nog verdubbeld, maar Steijn stond wederom zijn mannetje en mocht als enige tevreden terugkijken op de wedstrijd. Nog een laatste poging van Mert, die via een sliding de onverdiende gelijkmaker probeerde te produceren, maar helaas het mocht niet baten. 

Twaalf verkleumde en teleurgestelde jongens en dito ouders gingen richting Bovenkerk. Nog steeds als koploper, maar wel een positie die met drie andere ploegen moet worden gedeeld. Volgende week kans op revanche als Abcoude op bezoek komt. 

 

Reacties: