De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

VV Hooglanderveen JO9-1 vs  Roda JO9-1

Op een droge en koude herfstochtend stond de wedstrijd tegen VV Hooglanderveen op het programma. Iedereen ging rechtstreeks naar de wedstrijdlocatie en gelukkig arriveerde iedereen op tijd op de bestemming.

De wedstrijd startte om 9:30. Zowel onze jongens als de tegenstanders begonnen erg gedreven. De bal ging snel heen en weer. Door 2x een goede redding heeft Jordy zijn doel  leeg kunnen houden. De snelle combinatie tussen Yared, Reda en Denthen was plezierig om te zien. De tegenstander ging duwen, trekken en deelde takels uit. Door een flinke botsing met de tegenstander is Jordy zwaar geblesseerd geraakt. Terwijl Jordy geblesseerd op de grond lag, heeft de tegenstander van de situatie geprofiteerd en 0-1 kunnen scoren. Gelukkig voor ons, en jammer voor de tegenstander, is het doelpunt terecht afgekeurd.

Onze jongens gingen steeds sneller en fanatieker spelen. Hier had de tegenstander geen antwoord op. Na een goede voorzet van Reda schoot Denthen in eerste instantie tegen de keeper en vervolgens werd het toch 1-0 voor onze jongens. Kort daarna gaf Esmat een mooie pass aan Thijs en vervolgens schoot Thijs de bal meesterlijk het doel in. 2-0 voor ons! Door aanhoudende pijn kon Jordy helaas niet veel genieten van dit succes. Nick was uiteindelijk gedwongen hem te wisselen met Boaz. De tegenstander ging steeds gemener spelen en begon takels en ellebogen uit te delen. Na Jordy werden ook Esmat en Yared slachtover hiervan. 

In de tweede helft heeft Boaz als keeper uitzonderlijk gepresteerd. Hij heeft veel doelpunten tegengehouden en kwam waar nodig snel uit het doel. Tegen de verwachting in heeft de tegenstander toch onverwachts een tegendoelpunt gescoord. Het werd 2-1. Niet snel schakelen en slordig uitverdedigen kan in deze poel erg gevaarlijk zijn. Hopelijk leren de jongens steeds meer van hun fouten. Kort daarna kwam een mooie pass van Reda en heeft Thijs de bal in het doel van de tegenstander geknald: 3-1. Toen dacht ik: “onze jongens gaan eindelijk de klus afmaken!”.

In het tweede deel van de tweede helft begon de tegenstander veel weerstand te bieden. Esmat schoot twee maal op het doel en de tegenstander haalde deze twee keer van de lijn. Door knullig verdediging van onze jongens kon de tegenstander helaas weer scoren: 3-2! Onze jongens hadden zichtbaar last van fysieke acties van de tegenstander en hadden daar nog geen antwoord op. Jammer genoeg was de scheidsrechter hier minder alert op. Terwijl Esmat geblesseerd op de grond laag heeft de tegenstander 3-3 kunnen scoren. 

De jongens hadden veel plezier in het spel. Er was zichtbaar een stijgende lijn in het spel van onze jongens en wij hebben als ouders erg van hun genoten. Bedankt voor het mooie spel, namens alle ouders!

Reacties: