De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Kampong O10-1- RODA'23 O10-1

Kampong JO10-1 - Roda'23 JO10-1

De regen kwam gestaag naar beneden op het enorme complex van Kampong in Utrecht. Kampong staat bovenaan in de hoofdklasse van het herenhockey en dat was aan de kantine af te zien, groot, ingehuurde cateraar en ook een keur aan gezonde producten. Ideetje Roda? In de hoofdklasse van de JO10 voetbal ging de wedstrijd van start in de regen. De aantekeningen van ondergetekende zijn bij mooi weer al nauwelijk leesbaar, na deze omstandigheden was er helemaal geen chocola meer van te maken en dus moet het meeste uit het geheugen komen.

Roda ging voortvarend van start, Kampong zette wat meer druk maar was nauwelijks gevaarlijk en Roda brak met een paar mooie aanvallen door voor de keeper waar het ongelukkig was in de afronding. Na 7 minuten viel er een gaatje in de defensie en kwam Kampong iets tegen de verhouding in op voorsprong. Roda begon nog meer aan te dringen en Kampong moest de bal over de eigen achterlijn tikken. Alexander werd na enig aandringen van Ed in stelling gebracht om de corner te nemen. De prachtige gekromde bal van Alexander had een beter lot verdiend dan de lat. Even later speelde Roda zich weer mooi vrij, Joris gaf een perfecte pass op Xavier die keihard net over het doel schoot. Vrouwe Fortuna was duidelijk op de hand van Kampong. Dat bleek ook even later toen vanuit een corner de bal niet goed werd weggewerkt en Kampong de 2-0 binnenschoot. Dat was ook de ruststand.

Na rust ging Roda verder waar het ook in de eerste helft gebleven was lekker aanvallend met mooi breed spel en eindelijk werd de werklust beloond. Storm schoot op aangeven van Xavier de aansluitingstreffer binnen. Lang kon Roda hier niet van genieten want Kampong voetbalde goed onder de druk van Roda vandaan en schoot de 3-1 binnen. Borst vooruit en nog maar eens aanzetten. Na een paar mooie combinaties schoot Justin, na de tweede assist van Xavier, de 3-2 binnen. In de rust was een nieuwe scheidsrechter aangetreden en deze had bijzondere talenten. Kampong schoot van een meter of 6 de bal in de handen van Viggo en de scheidsrechter, die nog eens op een meter of 10 stond, wees naar de stip. Verbazing alom, de meegereisde fans joelden, Roda protesteerde, het thuispubliek keek met grote ogen, Ed voegde wat woorden toe aan het vocabulair van de wisselspelers (waag het niet om deze te herhalen Bauke!) maar het hielp niets. 4-2. Kampong leek ook verbaasd door deze ruime voorsprong want vrij gemakkelijk kon Roda daarna de derde aansluitingstreffer maken. De regen uit de hemel en een traan van de verslaggever hebben de naam van de doelpuntenmaker onleesbaar gemaakt maar ik dacht dat het Ridwan was op aangeven van Joris. Vrouwe Fortuna kon dit niet laten gebeuren natuurlijk en zorgde ervoor dat een wilde trap van een meter of 30 het doel van Viggo binnenwoei. Na 3 aansluitingstreffers was de koek echter op voor de mannen in het groen. Knullig balverlies aan Roda zijde werd door de thuisploeg opgepakt en zorgde voor de 6-3 eindstand op het bord. Jammer, want voetballend vond deze niet objectieve verslaggever Roda duidelijk beter en ondanks de regen en de uitslag was het een leuke wedstrijd van de mannen uit Bovenkerk.

Reacties: