De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Kikkers 011-1 spreiden hun vliezen en beginnen te lopen

Roda 23 JO11-1 – SV Huizen JO11-1 Uitslag 4-1

Kikkers spreiden hun vliezen en beginnen te lopen

Saturday Matchday. Jaja weer een heuse Toppert op het Affiche. SV Huizen on top of the table, met een doelsaldo waar je de hik van krijgt, maar evenwel met evenveel punten als de Onzen. Wij dus de underdog? Das niet gezegd. Ik neem u mee een jaartje eerder. Hetzelfde Affiche, in een andere format weliswaar, speelden de Onzen met Huizen. 5-1 werd het. Alles lukte die dag. Dat was vandaag ook nodig. Gras de ondergrond. Zoals het hoort! Inmiddels zijn ze daar hemelsbreed 10 km verder ook achter gekomen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Kost een paar stukkies maar de aanhouder wint, zoals zo vaak. Alle zottigheid op een stokkie. De ambiance was goed. Het gras door onze Gemeentelijke Groundsman goed geschoren en ons vaste groundsteam had weer met de precisie van een diamantslijpert  de hoedjes gedrapeerd over het forbo. Geen wind, gelukkig. Kan je hem ook niet tegen hebben. 12 Kikkers in de brillcream (in verband met de teamfoto) stonden klaar voor deze krachtmeting pur sang.

Riemen vast, want we gaan vertrekken. Er was maar een opdracht vandaag. Geen duel verliezen, zo niet, dan toch. De Kikkers hadden hun oortjes goed gewassen. Op iedere spriet werd gestreden. Dat deze strijd ook gepaard ging met knap voetbal was een uiteraard een pre. Het eerste doelpunt was daar een mooi voorbeeld van. Een goede interceptie van Pablo op het middenveld, die hem in een tijd naar Daantje speelt, die is ontsnapt uit de mandekking van de GVR en ziet in zijn ooghoek Mik naar binnensluipen. De bal gaat weer een linie verder en Mik aarzelt geen moment en drukt mooi hard en hoog af. Herman roept 1-0, we leiden. Das een lekker begin.

De vliezen klappen verder uit. Werkelijk ieder duel wordt gewonnen, maar ook Huizen gooit de strijd er in. Er ontstaat een ouderwets potje voetbal waar beide partijen voor iedere meter strijden. En dat kunnen wij vandaag beter. Vlak na de 1-0 een identieke situatie met dezelfde hoofdrolspelers, maar een bewegingkie teveel anders had het 2-0 gestaan. Onze achterhoede staat als een Huiz(s). Mylan, Joris en Cas hebben hun broekzak meegenomen. De vleugels worden lam gelegd. Alex heerst als Grootvorst en onze Keepert Steijn treedt kordaat op in de spaarzame momenten. Het middenrif met afwisselend Jaydan, Mert, Daan, Joris en Pablo, spelen een prima pot en werken zich het leplazerus. Maxie, Jaysean en Mik zijn op de flanken hun meerdere en zorgen voor constante dreiging. Ondanks dit alles en volledig uit het niets, ligt de bal toch in het verkeerde netje, 1-1. Das ook voetbal. Hard en soms verbazend onrechtvaardig.

De Vliezen beginnen nu bijna te breken. Een uitstekende interceptie van Mylan leidt tot balbezit bij Jaydan. Die zoekt de veel gewenste en noodzakelijke diepte. Met een schitterende diepte pass bedient hij Daantje. Deze heeft kennelijk wat kruimeltjes weg gelegd en de zeven miles laarzen gevonden, want zowel de back als de GVR zijn hem kwijt. Die zien we niet meer terug. De uitstormende uitstekende keepert komt uit zijn huisje, maar te laat. De bal verdwijnt met een schuivert in het opbollend netje. Herman roept. We leiden, 2-1.

De Rust. De drie bakken fruit (dank Alet) verdwijnen snel in de hongerende bekkies. Het kost kracht, maar dan heb je ook wat.

Tweede helft begint. Huizen trapt een tandje harder. We dreigen even de grip te verliezen. Maar een mooie uitbraak der Onzen, waarbij Maxie wordt gevloerd, levert een buitenkansje op. Alex zet zich achter de bal en het lederen monster verdwijnt met een streep in het dak van het doel, 3-1. We zwemmen weg.

De wedstrijd lijkt gespeeld. Er komt meer ruimte. Met een beetje meer overzicht en rust voor het doel hadden we, maar ja, er moet wat te wensen overblijven.

In de dying secondes krijgen we wederom een cornert. Daantje geeft hem scherp voor. Jaysean brengt met een acrobatische sprong de bal op de paal, waarbij Mik scherp de bal in de rebound in de hoek drukt, 4-1. Kikkers, jullie hebben vandaag een puike prestatie geleverd en bovenal laten zien, dat jullie volwassen jeugdvoetbal kunnen voetballen. De basis is er. Nu uitbouwen in alle vertrouwen. Het TH heeft in ieder geval genoten, evenals alle betrokkenen, en dat is waarvoor we iedere zaterdagochtend met koude pootjes onze sloot verlaten. Rest mij het slechts het A vous Hilversum.

Doelpuntenmakers van de week: Mik (2), Daan (1) en Alex (1)

Reacties: