De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Vele kansen betalen moeilijk uit, toch een mooie overwinning voor JO9-3

Roda JO9-3  - Geel Wit 20 sv JO9-2  4-2

Er zijn van die dagen dat je als voorhoede moedeloos wordt van het aantal kansen die je niet weet te verzilveren. Vandaag was het zo een dag voor onze Superhelden.

Het was druk in de kleedkamer, het team had er weer zin in. Het gewone ritueel doorgenomen en weer het team op het hart gedrukt lekker te gaan voetballen.

Na wat moeilijke wedstrijden in het begin van de competitie (met veel discussie omtrent regels), met de begeleiding van Geel Wit vooraf even afgestemd over de spelregels en de mogelijke interpretatie van de spelbegeleiding. Net als vorige week helpt dit om mogelijke discussies te voorkomen tijdens het spel.  

Na een goede warming-up en met Daan op doel konden de teams beginnen aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Roda de bovenliggende partij was. We kregen veel kansen echter telkens weer was het of de keeper of we haalden de trekker te snel over. De blijkbare speloverwicht leek langzaam ook in de hoofden van de spelers neer te dalen. Meer en meer ging de voorwaartsen voor eigen succes. Alleen Keano, Rick en vooral Jorden hielden het hoofd koel en speelden lekker simpel. Wat een veelvoud aan kansen. Geel Wit had het moeilijk maar bleven ook lekker voetballen en waren af en toe gevaarlijk.  Na weer een schot op doel kwam de bal toevallig voor de voeten van Jorden die via de onderkant van de lat de bal net over de doellijn schoot. De video scheidsrechter was overbodig en het was eindelijk 1-0.

Deze stand stond tot aan de rust. In de rust de spelers nogmaals op het hart gedrukt lekker de blijven voetballen en niet te veel willen. De doelpunten zouden vanzelf komen. Ook het team vertelt dat ze moesten houden aan de simpele opdrachten vooraf meegegeven met betrekking tot de uitbal (indribbel), hoekschop en niet te veel ver van het spel te houden. Tevens aangegeven dat ze naar de aanwijzingen van Roy en Cees moesten luisteren. We weten dat heel veel supporters het goed bedoelen, maar de aanwijzingen van de begeleiding zijn de opdrachten om naar te luisteren. Daan ging van doel (wederom goed gekeept) en Lars zou de tweede helft keepen (met excuses aan Indy maar wel uitgelegd aan haar).

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. Tom, Pepijn, Indy kregen veel kansen maar konden deze niet verzilveren. Het werd zelfs zo erg dat spelers elkaar de bal van elkaar gingen afpakken. Geel Wit wachtte af en werd zelfs gevaarlijk tijdens diverse counters, daar wij teveel spelers voor de bal hadden staan. Gelukkig was het Jorden die na een goede uittrap van de keeper van Geel Wit, voor de man kwam en de bal vanaf eigen helft de bal hoog in het doel schoot. Misschien niet bedoeld maar mooi was deze zeker.

Hopelijk was dit de bevrijdende treffer. Roda bleef doordrukken. Daan en Tom stoomden diverse malen op naar het doel van de tegenstander maar het bleef 2-0. Na een indrukwekkende actie van Indy was daar opeens de 3-0. Toch was daar de veerkracht van Geel Wit om na een counter 3-1 te maken.  Was dit het signaal om het spel minder moeilijk te maken. Het spel werd iets verzorgder en Tom maakte de 4-1. Geel Wit maakten vlak voor tijd 4-2 op het moment dat Jorden op de grond lag (al dan niet na een overtreding).

Gelukkig was daar het eindsignaal. De Superhelden hadden zichzelf onnodig moeilijk gemaakt, echter terecht gewonnen. Na afloop Geel Wit bedankt voor de zeer sportieve wedstrijd. Weer werk aan de winkel voor de volgende wedstrijd, maar het wordt echt steeds beter. Alle Superhelden na afloop bedankt voor de wedstrijd en dat ze veel snoep mochten ophalen tijdens Sint Maarten (met afdracht aan de begeleiding volgende week).

Iedereen bedankt voor de hulp, maar nogmaals aan de ouders en toeschouwers om het coachen over te laten aan de begeleiding. Positieve aanmoedigingen zijn altijd welkom maar maakt de spelers/speelster op deze leeftijd niet in war. Ze krijgen beperkte opdrachten mee vanuit de kleedkamer en daar moeten ze aan houden. Als ze lekker voetballen komt alles vanzelf in de voorcompetitie.

Tot volgende week.

Reacties: