De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Vijfde overwinning voor JO11-1

Roda ‘23 JO11-1 - Desto JO11-1   6-0 (3-0)

Saturday Matchday! De eerste zaterdag van november en de volledige selectie van JO11-1, met Mert nu als officieel teamlid, mocht de wei weer in. Na een weekendje Baskenland stond Kevin weer op zijn vertrouwde plek langs de lijn en dus werd reikhalzend uitgekeken naar welke extra Spaanse tactische vondsten hij uit zijn mouw zou schudden. De jongens mochten het deze keer proberen tegen Desto. Wederom een ploeg uit het Utregse en met 4 punten uit 5 op papier een tegenstander die voor Roda te doen zou moeten zijn. De beste stuurlui langs het veld hadden hun kennersblik tijdens de warming-up al op de gasten laten vallen en zagen dat het goed zat. Plaats van handeling was net als het voorgaande potje thuis het echte gras van veld vier en nadat de pionnen routineus op hun plek waren gelegd kon worden afgetrapt. 

 

Roda kwam met Jaysean als rechtsbuiten en Max op links sterk uit de startblokken en zette druk op de Desto verdediging. De eerste kans was voor Cas, die door de verdediging slalomde. Helaas ging de poging met zijn chocoladebeen net naast. Vervolgens was het Alex die zijn vrije trap hard naast zag vliegen en Mik die op de lat schoot, maar het bleeft nog 0-0. Steijn leek op doel weer een rustig ochtendje voor de boeg te hebben en had vooralsnog weinig te doen. Verdedigend kwam de thuisploeg sowieso amper in gevaar. De verdedigers Mylan op links en Cas op rechts waren aanvallend gevaarlijker dan hun directe tegenstanders en op het middenveld werden zeker vandaag weinig duels verloren door Joris, Pablo en Jayden. Het spel speelde zich daarom  voornamelijk op de Desto helft af, maar toch duurde het nog een ruim kwartier voordat Roda op voorsprong kwam. Daan zorgde met een rebound uit een moeilijke hoek voor 1-0 en ook de 2- en 3-0 werden nog voor de pauze keurig door hem in het hoekje geprikt. Een loepzuivere hattrick derhalve en de wedstrijdbal kon na afloop in de tas.

 

Na rust eenzelfde spelbeeld met een onmachtige tegenstander, die door meer fysiek spel, inclusief wat getrek aan shirts en kragen het Roda spel probeerde te ontregelen. JP moest met de denkbeeldige waterzak en spons meer meters maken dan Steijn deze wedstrijd. De score werd door doelpunten van Max (2 keer) en Mert verdubbeld en dit maakte de wedstrijd ondanks een prettig doorbrekend herfstzonnetje iets onvriendelijker. Beide zijden lieten zich wat kennen, maar een Desto speler maakte het het bontst door bij Pablo - amper hersteld van een flinke bloedneus - in zijn rug te springen. Gelukkig traden zowel ouders als trainer meer dan adequaat op en werd de dader van het veld gehaald en het opstootje in de kiem gesmoord. 

 

De uitslag had wat hoger kunnen uitvallen, maar het ontbrak Roda aan wat geluk en nauwkeurigheid. De verdiende vijfde competitieoverwinning werd al met al met redelijk gemak behaald. Volgende week weer op gras op veld 5 de topper tegen mede koploper Huizen. De winnaar pakt de koppositie voor zichzelf, dus het beloofd een spannend potje te worden. 

 

Doelpuntenmakers: Daan (3), Max (2) en Mert 

 

Reacties: