De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Gelijkwaardige match Roda 23 JO9-1-Pancratius Jo9-1

Op deze frisse herfstochtend, er stond een noordwestenwind met een verkoelende invloed op de temperatuur, troffen wij op veld 3 Pancratius. De wind was de 1e 20 minuten in ons voordeel. Na eerst wat inschieten en het vaste wedstrijdoverleg, starten wij vol vertrouwen de wedstrijd.  In de 1e 10 minuten wordt er veel op het middenveld gespeeld. De tegenpartij is de 1e 5 minuten niet in de buurt van het goal van Roda. Esmat heeft een mooi schot op de keeper die wordt gestopt en een 2e poging gaat rakelings over het goal. Vervolgens een voorzet van Yared op Boaz en wordt goed ingeschoten 1-0. Een voorzet van Thijs komt in het zijnet. Na een uittrap van Jordi wordt de bal onderschept en krijgt Jordi het 1e schot op zijn goal en maakt hij 1 van zijn prachtige reddingen.

Na 3 geweldige corners achter elkaar door Esmat, Boaz en Thijs viel er geen goal. Grote kans tègen vlak voor het einde van de 1e 10 min, maar door goed verdedigend werk van Yared werd het geen goal. Roda is sterk.

2e 10 min:
Een 'bijna' goal voor Pancratius waarbij de bal rollend van de rechterkant naar de linkerkant op de doellijn voorbij de goal rolde. Denthen maakte een geweldige 2-0. Een tegenaanval, het is spannend en de teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Een 2-1 volgt door een afstandsschot. De acties gaan over en weer. Pancratius wordt sterker en een schot vanaf de middenlijn op goal werd een mooie, helaas niet vaste, redding van Jordi waardoor alsnog werd ingeschoten 2-2.

Reda vervolgd met een schot met zijn linkerbeen, maar gaat jammer genoeg mis.

Roda zoekt goed de man op waarbij Esmat, Denthen en Boaz ook goed verdedigend werk doen. Esmat geeft een voorzet op Denthen, wat een lekker spel, vervolgens Denthen op Esmat, GOAL 3-2. Echt op de valreep, een seconde voor de rust.

Na de rust:
Wij hebben nu de wind tegen. Na de aftrap wordt het snel 3-3 en na een counter 3-4. Door makkelijk overspel van de tegenstander en slechter verdedigend werk komen wij snel met 3-5 achter. Helaas blijft de verdediging de zwakke schakel . Jordi bespaart ons met een superredding wederom een tegengoal. 

Vanaf de middenlijn scoort Esmat de 4-5. Afwisselend kansen, waarbij Esmat bijna scoort op voorzet van Yared.

Laatste 10 min.:
Snel 4-6. Door een onderschepping van Thijs krijgen wij een corner waaruit Reda bijna scoort. Door slordig verdedigen wordt het 4-7. Wij blijven mooi vechten. Esmat is sterk aan het voetballen maar door een mooie redding van de keeper geen goal. Reda, Boaz en Thijs zorgen op het laatst nog voor spanning. Een laatste goal zet de eindstand op 4-8.

Deze wedstrijd voelt als een gelijkspel. Best sterk gespeeld en wat een vorderingen maar er is zeker winst te behalen in de verdediging en de opbouw van het spel! Trots op jullie!

Reacties: