De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO13-1 pakt drie punten bij DIOS

Zaterdag 28 oktober, het was een koude winderige dag in Nieuw Vennep. Zo koud zelfs dat er 1 vader opperde om zijn Tesla naast het veld te parkeren zodat hij van daaruit in zijn verwarmde stoel de wedstrijd kon bekijken.

Het was de zaterdag na de Roda voetbalweek, waar 10 jongens aan mee hadden gedaan. Bart was er daarom niet helemaal gerust op of dit wel zo een makkelijke wedstrijd zou worden als die op papier zou moeten zijn. Dios stond namelijk stijf onderaan met nul punten. Toch bleek het team klaar voor de wedstrijd, vanaf het begin werd er fel op de bal gejaagd. Dit leverde al snel de eerste kansen voor Roda op. Nadat de scheidsrechter voor rust floot stond er 0-5 op het scorebord. De doelpunten werden gemaakt door Daniel, Daan, Monssif, Daan en Misha. Wat opviel was dat er veel doelpunten deze wedstrijd gescoord werden uit de rebound, de keeper 
van DIOS had goede reddingen maar toch een 5-0 ruststand.

Er werd bij vlagen goed gevoetbald. Zo goed zelfs, dat de scout van de KNVB die aanwezig was de kluts behoorlijk kwijt was. Jongens die hij op zijn lijstje had staan 
deden helemaal niet mee, en jongens die hij helemaal niet kende speelde een goede partij. In de tweede helft opende Daniel al snel de score maar daarna was het lang wachten op het volgende doelpunt. Daniel maakte uiteindelijk de 7-0. Op zich een prima uitslag maar met wat meer scherpte voor het doel, was een monsterscore mogelijk geweest.

Volgende week speelt de O13-1 eindelijk weer eens een thuiswedstrijd , dat is pas 1 keer gebeurd dit seizoen. Om 11.00 wordt er aangevangen tegen Buitenboys. Hopelijk kan het team de lijn van de laatste weken vasthouden en weer een overwinning binnen halen. 

Paul

Reacties: