De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

AFC JO9-1 - Roda '23 JO9-1

zaterdagmorgen 10:00, lekker doorkomend zonnetje, graadje of 15 ideaal voor onze" mooiweer voetballers"

Eerste kwart;
We beginnen ook sterk aan de wedstrijd, aanvallen golven over en weer. Na een paar minuten maakt Denthen, wat zijn haar toch altijd leuk, beheerst de 1-0 op aangeven van Esmat die met een goede actie Denthen de diepte in stuurde. Toch wel wat onverwacht tegen deze sterke tegenstander,

AFC zet een tandje bij en scoort 4 goals achter elkaar, onze "moments of mayhem" die bijna iedere wedstrijd voorkomen helaas, waarbij bijna alles misgaat en botte pech samen gaan.

Tweede kwart;
We beginnen sterk aan het tweede kwart, Yared stuurt de verdedigers alle kanten op maar mist net het geluk om te scoren, 3 kansen achter elkaar. Thijs scoort gelukkig wel en krijgt nog een kans op de 4-3 maar helaas.

AFC scoort met een mooie verre onhoudbare lob de 5-2 binnen.

Derde kwart;
Dit worden onze tien minuten, AFC scoort aan het begin van de tweede helft nog wel de 6-2.
Jordy zet de goede fase in met een mooie redding op een hard schot richting kruising, we krijgen veldoverwicht en sluiten AFC aardig op, Esmat knalt rakelings over, Boaz passeert een verdediger op de achterlijn en prikt m onder de keeper door in de korte hoek, 6-3
Onzorgvuldig door onze pressie levert AFC de bal in bij Boaz die met  dit soort kansen wel raad weet, 6-4.

Reda vliegt over de rechterkant en geeft achteloos 2 panna's aan zijn tegenstander deze periode, Esmat verdedigt als een tijger en knalt ook nog eens de 6-5 binnen na een mooie aanval.

AFC is het even kwijt en Esmat schiet ook nog eens op de lat.

Vierde kwart;
AFC heeft de 2 minuten pauze goed benut om de boel op scherp te zetten, ze zetten aan en scoren met een prachtig geplaatst afstandschot de 7-5, 2 minuten later ligt ie er weer in, een bal met stuit die iedereen laat lopen verrast Jordy, 8-5.

De druk neemt toe en voorin kunnen we niet echt meer een vuist maken, een ouderwetse scrimmage voor het doel resulteert gelukkig niet in doelpunten maar wel 3 goede reddingen van Jordy en veel inzet van onze verdedigers, toch weten de gastheren nog tweemaal te scoren en wordt de eindstand bepaald op 10-5.

Sterke wedstrijd gespeeld, uitslag toch iets geflatteerd,

als die "moments of mayhem" eruit gaan, doen we terecht mee aan de hoofdklasse

Reacties: