De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO13-1 bikkelt zich naar een knappe overwinning

Bovenkerk, 14 oktober 2017

Roda ’23 JO13-1 – AS’80 JO13-1:    3-2         

Na 2 uitwedstrijden tegen de nummer 3 en 6 van de competitie, waarbij de punten werden gedeeld, is er vandaag dan eindelijk een thuiswedstrijd. En het is gelijk een lastige voor de mannen en vrouw van Roda: we krijgen AS’80, de nummer 2, op bezoek. AS’80 is een goede ploeg met een zeer snelle en effectieve voorhoede en dat blijkt al na 2 minuten als Roda tegen een 0-1 achterstand aankijkt. Roda trekt echter gelijk weer ten aanval en na een kiezelhard schot van Daan, die half wordt gekeerd door de keeper, is Paris er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-1.  AS’80 is een goede ploeg, maar vindt het vandaag blijkbaar nodig om niet alleen tegen de bal aan te trappen, maar ook tegen de spelers van Roda. Julian is het eerste slachtoffer en moet na 5 minuten de wedstrijd staken met een enkelblessure en ook Misha, Daniel en Daan krijgen trappen te verwerken. Noodgedwongen moet Bart hierdoor de opstelling aanpassen, aangezien Jamal ziek is en Mounsiff nog steeds aan zijn knie geblesseerd is. 

Lars gaat nu in de spits spelen, Daan zakt terug naar het middenveld als controleur, Francisco neemt de rechtsbackpositie van Julian over en Alec zakt vanuit het middenveld 1 linie terug naar de verdediging. Het team moet hier duidelijk nog even aan wennen en uit wederom een tweede counter komt AS’80 bijna op voorsprong, maar een storende Lotte en een knappe redding van Milo voorkomen de voorsprong van AS’80.  Daarna is het weer de beurt aan Roda: na mooi samenspel tussen Misha en Daniel in het strafschopgebied, wordt Daniel onderuit geschoffeld, maar de scheidsrechter geeft voordeel en Lars bedenkt zich niet en schiet de 2-1 binnen. De voorsprong is echter voor korte duur want uit de derde counter die ochtend, maakt AS’80 alweer snel de gelijkmaker. Hierna wordt de wedstrijd grimmiger, waarbij er een aantal pittige overtredingen worden gemaakt door AS’80, maar Roda laat zich niet kennen en kort voor de rust, prikt Daniel de 3-2 binnen na  een sublieme steekpas van Jasper.

De mannen en vrouw van Roda komen na de rust met strakke koppies het veld op en de opdracht van Bart is duidelijk:  “we laten niet met ons sollen en we gaan hier echt niet verliezen“. Nick is er in gekomen voor de moegestreden Sjoerd en bijt zich, net als Sjoerd daarvoor al heeft gedaan, figuurlijk vast in de grootste speler van AS’80, die er vervolgens niet meer aan te pas komt.  Maar ook de rest van het team toont de tweede helft een echte “over mijn lijk mentaliteit”  waardoor AS’80 geen echte kansen meer weet te creëren. Ons middenveld is de baas en Alec en Lotte staan hun mannetje centraal in de verdediging en Francisco heef, na een moeilijke eerste helft, zijn tegenstander nu volledig onder controle. De strijd in de 2de helft is verbeten met als resultaat 4 gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide teams. AS’80 gaat de laatste 5 minuten achterin 1 op 1 spelen om zo de gelijkmaker nog te forceren , maar hierdoor krijgt Roda ook meer ruimte. Met een frivole frisse Bas op de rechtsvoorpositie, die een paar goede voorzetten in huis heeft, zijn de beste kansen dan ook voor Roda, maar het vizier staat vandaag niet (meer) op scherp. Na 2 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en is de eerste competitieoverwinning binnen. De mannen en vrouw van Roda hebben vandaag bewezen dat ze ook kunnen knokken voor de punten.  Op naar de volgende!

Marcel

Reacties: