De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA'23 O10-1 - Swift O10-1

De eerste punten zijn een feit!

Na een paar moeizame & verloren wedstrijden verschijnen de jongens zaterdagochtend om 9:15 bij Roda! Na een peptalk van Ed staan onze jongens nog even bij JO10-2 te kijken. Tijdens het bestuderen van deze wedstrijd zijn de  jongens onder leiding van aanvoerder Xavi druk met de oefeningen die door Ed als huiswerk zijn meegegeven. Het ziet er veelbelovend uit! Ik zie uit mijn ooghoeken wat ouders van de tegenpartij kijken hoe onze jongens bezig zijn en heb het gevoel dat ook zij onder de indruk zijn.

We gaan beginnen! Direct na de aftrap staat Justin al oog in oog met de keeper van Swift, wat een start van de wedstrijd is dit!! Na wat over en weer gespeel komt dan toch Swift weer aan de bal en helaas staat er dan toch na een minuut of 8 een 0-1 achterstand op het scorebord. Maar direct wordt duidelijk dat onze jongens dit keer niet het koppie laten hangen en we worden toch weer sterker. De kansen beginnen te komen vanuit Roda en de jongens van Swift moeten vol aan de bak!

Gelukkig komt Alexander snel met de verlossing en schiet prachtig over de keeper heen,1-1!! Een zucht van opluchting klinkt langs de lijn, dit hadden de jongens echt nodig! Roda neemt de overhand en de ene na de andere kans volgt hierna. Corner voor Roda die net wordt naast gekopt door Justin, een prachtvoorzet van Storm wordt op een haartje gemist door Xavi… de bal wil er even niet meer in. Tijd voor limonade!

Wederom een peptalk tijdens het glaasje ranja en dan willen de jongens al weer aan de bak. Swift heeft wat langer nodig om de koppies weer op scherp te zetten dus gaan onze jongens nog maar even door met een rondo!!

Het fluitsignaal klinkt en de 2e helft gaat van start.Viggo moet even aan de bak en door zijn redding gaat het spel weer snel verder aan de kant van Swift. Een corner wordt genomen en Xavier schiet net naast. Hierna weer een actie van onze aanvoerder die de bal heerlijk voorgeeft aan Storm die hem perfect intikt!! 2-1! Het publiek gaat uit zijn dak!!! De jongens gaan maar door en het volgende schot van Storm beland in het zijnet. Dan een vrije trap tegen, deze wordt geblokt door Viggo en Noah neemt de bal over en gaat als een speer naar de andere kant. Via Bauke krijgt Tycho de bal en die poeiert deze met een noodvaart richting het doel. De bal wordt nog net aangetikt door de keeper waardoor hij naast gaat..

Dan volgt er een salvo van schoten richting het doel van de tegenstander: te beginnen met Ridwan die heel dicht bij een doelpunt zit, hij maakt het de keeper vreselijk moeilijk. Dit kan niet lang meer duren. Heel mooi schot van Justin en meteen hierna een van Xavi, de ene net over en de ander net naast. Dan volgt Ridwan weer met een actie richting het doel en deze keer verdwijnt hij in de netten!! 3-1 staat er op het bord!! Storm krijgt weer een kans maar deze wordt geblokt door de keeper. Het spel gaat door en Joris grijpt zijn kans om de stand te verhogen. Hij schiet de bal perfect naast de keeper in het net, 4-1!!

De scheids houdt het spannend want mijn klokkie geeft al aan dat het tijd is, maar we gaan nog even door! Ook de jongens weten niet van ophouden en Storm schiet nog maar een keer op de lat. Een (harde) overtreding op Joris van de tegenstander volgt hierna waardoor de bal op de stip komt te liggen. Xavi neemt plaats achter de bal en schiet de 5-1 in!! Het is gebeurt, de eerste punten zijn binnen en na een traktatie van onze Coach Ed kunnen de jongens (en ouders) van het welverdiende weekend gaan genieten!

Tot volgende week

 

 

Reacties: