De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

11-1 Kikkers beslissen super spannende toppert in dying secondes

VVIJ 11-1 – Roda’23 11-1 Uitslag 1-2

11-1 Kikkers beslissen super spannende toppert in dying secondes

Saturday Matchday. Een ware toppert op den Affiche in deze Utregse Hoofdklasse. Zowel den Onzen als den Hunnen hadden nog geen verliespuntjes opgelopen. Een ware Armada vertrok op matinee tijd over de A2  richting het Oosten. IJsselstein het vinex dorpie nabij de IJssel. Een club met volle ambities en een ouderwets gezellige cantinette met frietkot. Good Old Johnny van Loen als hoofd jeugdopleiding in de geledingen. Strijd en no nonsense mentaliteit als credo! We konden ons borst nat maken. Al vroeg was het professionele  spel van de psychologische oorlogsvoering begonnen, al dan niet bewust. Kleedkamertje 1 werd ingepikt evenals het intrapveldje en de pot begon 25 minuten later. Iets met sportlink of een jarige scheids. Wie zal het zeggen. Dit leidde bij de Onzen niet tot paniek, in tegendeel. Een damespotje op het hoofdveld zorgde bij de kikkers voor welkome afleiding en vertier. Het lesje Biologie voortplanting werd aan een empirische toetsing onderworpen. Ik hoorde ineens bij sommige de baard in de keel. Het was toch niet de geprezen heer Baert die stond te scouten…….. Hartstochtelijk werd het damesteam van de IJsseldames aangemoedigd……Sommige kikkers supporten zo luid dat ik vreesde dat er al veel kostbare energie verloren ging. Als er maar geen vliezen breken.

De pot start. Zaad, mag ik dat zeggen? Ik heb zelden een bal zo vaak over de zijlijn zien gaan. Nu hielp de stormachtige wind ook niet echt mee, maar het leek wel of iedereen was betoverd door het vrouwelijk schoon van zo even. De eerste twee grote kansen waren voor IJsselbewoners. Rommelig bleef het. Na een minuut of vijftien begon het een beetje te lopen. Twee mooie schoten volgden van respectievelijk der Bomber en onze Tulp uit Nigeria Jaysean, die de onderkant van de dwarslat toucheerde. Helaas geen pindakaas, het bleek een heuse toppert. Beide teams streden voor iedere millimeter, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Een nul - nul ruststand. Dat komp niet vaak voor bij de pupillen. In de rust maar even wat fruit van Nicolientje Appelsientje, wel wat zuur, maar daar moesten ze maar doorheen bijten, was het devies.

Als TH kun je eigenlijk nix. Immers geen achttien. Wellicht de Goden verzoeken en hopen dat het geluk aan jouw kant valt. De tweede helft starten we beter en feller. De meeste supporters zaten nog aan de heise Kaffee  toen Mik zijn tegenstander goed uitkapte en de bal van dichtbij in het hoekkie schoof. Bravo jongen! Puf, zou dit goaltje de bevrijdende zijn en zouden we ons goede spel van de laatste weken een vervolg kunnen geven? Het leek er op. Twee goede kansen voor de Bomber en Mik volgden, maar het vizier stond wat krom vandaag of de keepert schweint, wie zal het zeggen? Het wordt een ware uitputtingsslag. De verschillende oeis en aais klinken vanaf de tribune op het Hoofdveld. Het technisch hart is er niet gerust op. En inderdaad, de Hunnen komen twee keer gevaarlijk door. Het is dat onze Jan van Beveren in bloedvorm verkeerde en met twee puike reddingen de voorsprong vasthoudt. Een dubbeltje op zijn kant. Nog vijf minuten op het scorebord. De nagels zijn weg, de stem hees en de blaas vol.

IJsselstein krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek. Hoe de bal in het netje verdwijnt weet ik niet, maar volgens mij gaat hij via de muur en de paal in het verkeerde doel. Tja, wat nu? Het klinkt alles of niets vanaf de tribune of heb ik dat verzonnen? Als je niet kunt winnen, dan maar niet verliezen…. Daar dachten de kikkers in het geheel anders over. Als door een Bij gestoken klonken de hoge stemmetjes (waar is de baard gebleven?) ‘kom op, het kan nog’. We slaan een kruisje. We krijgen een vrije trap net over de middenlijn. Alex zet zich schrap achter de bal. Pompen of Verzuipen! Door wind gezegend, vliegt de bal over iedereen heen, behalve eentje dan.

Daan, opportunistisch als een spits is, is stiekem achter de verdediging geslopen. Hoe ie het doet, doet ie het, met een soort Zlatanachtige hakbal verlengt hij de bal. De keepert staat genageld, wij ook. De bal verdwijnt in het doel en het stadion ontploft. De kikkers vliegen elkaar in totale euforie in de armen, alsof de Cup met de grote Oren is gewonnen. Vaders stoten hun hoofd op de tribune en de koffie vliegt door de lucht. De kikkers nog vrolijk en vol adrealine natafelend. De Utregse ploeg neemt echter snel de aftrap. De Groenen verdedigen met hand en tand in de blessuretijd. Een laatste cornert volgt. De keepert der Hunnen gaat mee. We geven zonedekking tijdens de cornert. Een novum. We verrassen vriend en vijand. De keepert schrok zo dat hij het leren monster vanaf 1 meter hoog over roeit. De scheids fluit voor het eindsignaal. Mijnheer Droge gaat zitten. Jongens, van harte, maar mag het de volgende keer een onsje minder spannend! Een 10 voor inzet, een mager vijffie voor het spel, de drie punten naar Bovenkerk. De Historie over het hoe en waarom verdwijnt in de Bovenkerkse sloot. Volgende week thuis de toppert tegen UVV. Rest mij slechts het A vous Hilversum en een aspirientje.

De doelpuntenmakers van de week:

Mik (1) en Daan (1)    

Reacties: