De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Knappe tweede helft geeft helaas geen recht aan de uitslag

Zwanenburg J09-2 – Roda JO9-3  11-3

De superhelden moesten deze zaterdag tegen Zwanenburg JO9-2. Daar Tom herstellende was van een blinde darm operatie moesten wij op het laatste moment improviseren.

We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden en het weer werkte ook al niet mee (wind en regen). Vooraf hadden wij een goede bespreking met het team. Ik ben mij ervan bewust dat ouders en supporters bekend zijn met gebruikelijke posities (achter, midden en voor), maar in deze spelvorm hebben onze kids regelmatig dubbele opdrachten (achter/midden of midden/voor).  Tevens geven wij onze superhelden overige opdrachten mee in het spel (bv bij corners), Ik begrijp het enthousiasme van de supporters maar laten wij de spelers niet anders beinvloeden vanuit de zijlijn. Met respect tot de goede bedoelingen van de ouders en supporters, die brengen ons team alleen maar in de war en dat is niet de bedoeling. Neem voldoende afstand tot het speelveld en moedig het team positief aan. Wij als begeleiding coachen het team in lijn met de strategie van Roda (ruimte voor individuele acties als ook teamspel).  

Daan is 50% onze vaste keeper dit betekent dat wij een helft vooralsnog moeten opvullen op roulatie basis. Na de voorcompetitie gaan wij dit verder bekijken en bespreken (ook met de ouders).

Keano stond in de eerste helft op doel en deed dit goed. De tegenstander hadden diverse spelers met een goed schot en met wind tegen was het moelijk voetballen. In de eerste helft was het 8-0 terwijl ons team mooie acties liet zien en voetballend zeker niet de mindere waren. Kortom vele harde afstand schoten vlogen Keano om de oren.

In de rust waren de hoofden van ons team redelijk omlaag, echter we zouden na de rust wind mee krijgen. De taciek aan de barre weersomstandigheden werden aangepast, om vertouwen terug te winnen.  Door de keeperswissel achterin konden wij weer vertrouwen op de verdediging olv Keano en Rick. Daarnaast stond Daan op doel en die is altijd goed op doel. We begonnen furieus in de tweede helft en de kopjes gingen omhoog. We kregen veel kansen, maar het houtwerk stond ons diverse malen in de weg (Lars, Jorden). Daarnaast waren we te gehaast in de afronding (Lars, Pepijn, Indy en Jorden). Echter wat speelden we een goede wedstrijd in de tweede helft (super).

We speelden 3-3 in de tweede helft, wat een verschil met de eerste helft en wat een veerkracht. Trots op het team, zoals ze na een giga achterstand zich terugvochten in de wedstrijd. Zwanenburg terecht gewonnen maar wij toonden een zeer goede mentaliteit.

We gaan verder in de voorcompetitie en met de positieve support van de supporters kunnen we verder bouwen aan een mooi seizoen met z´n allen.

Reacties: