De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Roda JO15-1 zondag wint 3e wedstrijd op rij.

ASV Arsenal JO15/1 – Roda JO15/1 zondag 1-11 ( 1-4)

Zondagochtend 8 oktober, hoe zou het weer vandaag zijn…………de dag van gisteren was er 1 waar je verzopen langs het veld stond als toeschouwer van voetbal en hockeywedstrijden. Nat, koud, wind hopelijk toch niet vandaag. En inderdaad het was beter, in ieder geval droog, een licht briesje en regelmatig het herfstzonnetje erbij. Dat maakt het dan toch allemaal wat prettiger als je de wedstrijd van Roda Jo15/1 zondag moet bekijken. Vandaag vond dat plaats bij en tegen de JO1/1 van ASV Arsenal. Een team waar Max voorheen deel van uitmaakte maar nu dus bij Roda voetbalt. Altijd leuk om dan tegen diverse oud teammaatjes te spelen. Op veld 1 werd begonnen met een door blessures geplaagd team van Roda. Nog maar met 13 teamspelers, ipv 15, waarvan ook nog steeds Ferry en Philip geblesseerd zijn en zonder Taisei die een examen moest doen voor de Japanse school. Gelukkig konden Rick, Pelle en Tim invallen. Dus 2 reserves, altijd lastig in het A-catagorie niveau omdat je niet meer kan en mag doorwisselen. Eenmaal eruit is ook einde wedstrijd. (Hier later nog meer over).
De start was veelbelovend, scherp begonnen de mannen en konden direct het spel bepalen. Al vrij vlot kwam Tim in scoringspositie en noteerde ook de 0-1. Een goed begin en het team ging door in een hoog tempo waarbij de buitenzijden werden gezocht alwaar Tristan en Sander met hun snelheid de diepte zochten. Uit een snelle aanval via Sander werd de ander kant opgezocht waar Renzo mee was gelopen en de bal weer direct inspeelde op Tim die de zijn 2e scoorde. 0-2. En dat al vlot na het begin. Hierna kwam Tristan ongelukkig ten val na een botsing en last kreeg van zijn borst, daar waar hij aan geopereerd was. Jammer genoeg ging het niet meer voor hem en werd hij na 10 minuten al gewisseld voor Pelle. Ondanks deze domper bleef Roda lekker druk houden en bleven ze de spelers van Arsenal opjagen. Vanuit een verdiende corner kwam de 2e bal bij Joep die handig 3 man op het verkeerde been zette, zichzelf vrijspeelde en met een hard schot vanaf de 16 meter de bal onhoudbaar in het dak van het doel schoot. 0-3. Hierna begon het rodateam slordiger te spelen en gebeurde het bij een lange bal van Arsenal, dat de te ver doorgeschoven verdediging mis tastte. De doorgebroken rechtsbuiten van Arsenal benutte deze buitenkans door Brad te verschalken met een cool lobje. Een doelpunt die verdiend een applaus kreeg van zowel Arsenalpubliek als die van de Roda aanhang. De spelers werden weer wakker geschud en er werd weer iets geconcentreerder gespeeld. Sander werd weer diep gespeeld die als een ware TGV zijn verdediger achterliet en niet zelfzuchtig de bal afschoof naar de meegelopen Renzo die deze buitenkans meepakte en de 1-4 aantekende. Dit werd de ruststand.
Na overleg met de scheidsrechter werd voor Arsenal duidelijk dat zij A- catagorie spelen, blijft onbegrijpelijk dat je dat niet weet, en dus niet maar konden doorwisselen waar zij wel naar toe wilde.

2e helft zal ik kort houden. Met Rick voor de aan zijn rug geblesseerde Renzo, waren de eerste 10 minuten door slap spel van Roda voor Arsenal die ook wat kleine kansjes kregen. Gelukkig was Brad bij de les en hield zijn doel verder schoon. Maar zoals gezegd kort, de eindstand werd uiteindelijk 
1-11, via scores van respectievelijk, David, Tim, Sander, Sander, Joep, Joep en weer Sander. Doelpunten die allemaal kwamen via snel lopende aanvallen via de zijkanten.

De JO15 is nu koploper met nog de volle winst, komende zondag tegen medekoploper DCG, die ook nog de volle winst heeft. Deze wedstrijd zal duidelijk maken hoe en waar het team van roda zich bevind in deze poule. Er zal wel weer een beroep gedaan dienen te worden op invallers om het blessureleed van het team op te vangen. 

Jack

Reacties: