De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO10-3 speelt 2 top toernooien

Verslag van Mark Beemsterboer, speler JO10-3

27 mei 2017

Wakker worden, gordijnen open doen, tanden poetsen, naar beneden en ontbijten met alle tijd. Zo zag de ochtend eruit op zaterdag 27 mei. Maar de middag zag er zeker niet zo uit. Doorweekt door de hitte moesten we toch het voetbalveld op bij het toernooi van Legmeervogels.

De eerste wedstrijd ging van start! Roda tegen Legmeervogels.  Al snel lagen er vier ballen in het doel van legmeervogels! Goede daad van Roda, terwijl het voetbal niet eens zo goed was. En daar moest wat aan gedaan worden. Want hierna moesten we spelen tegen hoofdklasser JO10-1 Zaanlandia.

Maar helaas, want de Roda verdediging werd aan alle kanten voorbijgelopen door de aanvallers van Zaanlandia. En hier vielen er ook snel vier doelpunten maar nu aan de kant van Roda. Laten we deze wedstrijd dan ook maar snel vergeten.

En nu de laatste wedstrijd van de poule tegen VVSB. Met al snel een doelpunt voor Roda. Maar we moesten nog 10 minuten spelen en er vielen maar geen doelpunten! En daar was het fluitsignaal ! Dolblij renden we van het veld, want we waren tweede en maakten kans om in de finale toch nog te winnen van Zaanlandia.

Maar daarvoor moest zowel de tactiek als de posities veranderen. En naar even overleg was het duidelijk dat we met vier verdedigers en twee aanvallers gingen spelen. En dat pakte zeer goed uit want de aanvallers van Zaanlandia kwamen niet door onze ijzersterke verdediging heen. Daardoor konden onze spitsen makkelijker counteren. Binnen een paar minuten stond het daarom ook 1-0 voor Roda! Snel daarna werd het ook 2-0! Roda was eerste geworden!

Met een mooie beker op zak gingen we op naar het volgende toernooi.

10 juni 2017

Vroeg wakker worden, tanden snel poetsen, aankleden, naar beneden rennen, ontbijten en naar Heemraad. Want daar werd het 2e toernooi gespeeld van de JO10-3 van Roda. De poule was voor een eerste klasser zeker niet makkelijk met allemaal hoofdklassers erin.

Maar dan naar de wedstrijd. Want het begon al gelijk moeilijk want we moesten tegen de JO10-1 van Heemraad. Deze wedstrijd viel niet mee, want er bleef maar druk op het doel van Roda. Maar Heemraad kwam er maar niet door. (We speelden weer met 4 verdedigers). Tot Roda een counter kreeg waarbij Daniel onderuit werd gehaald. Een vrije trap dus. En gelukkig hebben we daar een specialist in, Daniel. Hij stond achter de bal, nam een aanloop en schoot: 1-0! En toen weer het verdedigende voetbal van Roda. Na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben, viel die toch, 1-1. De eerste wedstrijd zat erop. Na spectaculair voetbal, was het een goede prestatie van Roda om het 1-1 te houden.

De tweede wedstrijd verliep heel anders, we speelden tegen een combinatie van de JO10-1 en JO10-2 van DIOS. Het begon slecht en al snel lag de eerste er voor DIOS in. Na een tijdje werd Roda beter en na een fout van de keeper van DIOS kon Justus de bal goed in het net leggen: 1-1. Veel Ronaldo moves later, begon de wedstrijd weer. Eindstand: 1-1. Net zoveel getreurde als blije gezichten liepen van het veld af.

Op naar de laatste wedstrijd tegen de JO10-1 van AGB. Het eerste doelpunt viel al snel voor AGB. Gelukkig werd het snel 1-1 door een doelpunt van Daniel. Veel overtredingen later, brak Roda uit. Wesley die ver moest rennen, maakte de 2-1 voor Roda. Gelukkig werd er snel afgefloten! Roda had gewonnen. Helaas was dit niet genoeg voor de 1e prijs. Maar met een tweede prijs mogen we in zo’n poule best trots zijn.

Er werd ook nog gestreden om een penalty bokaal. Daniel deed zijn best, maar ging helaas niet door naar de eindronde.

Om de dag leuk af te sluiten, was er een teambbq.

Nog veel plezier gewenst voor volgend jaar in ieders nieuwe team!

Mark

Reacties: