De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

JO17-1 Naar finale nacompetitie

Na de magere en moeizame 1-0 thuisoverwinning op AFC moest het in de uitwedstrijd op de Zuidas gaan gebeuren. De finale halen! Met 18 man sterk en drie geblesseerden was de ruime kleedkamer zelfs nog aan de krappe kant. De sfeer was er echter niet minder om, en na de tactische bespreking kon de warming up op het warme 3e kunstgrasveld voor de kantine worden opgepakt. Gelukkig stond er nog wel een verkoelend briesje. Het mee gekomen Roda publiek zocht een plekje langs de zijlijn. De uit Nootdorp afkomstige scheidsrechter Remy Voois had al de kampioenswedstrijd O19 Ajax-Feyenoord in goede banen en was nu met een collega uit Waalwijk en uit Hoofddorp aangesteld voor deze topper. Beide ploegen waren fel vanaf de eerste minuut en het spel golfde op en neer zonder nog tot gevaar voor de goals te leiden. Na ruim 20 minuten wist Koen aan de rechterkant een bal van een verdediger af te pakken en kon de achterlijn halen en een strakke voorzet afleveren op de inlopende Milan die dankbaar binnenschoot 0-1. AFC liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef de voetballende oplossing zoeken maar werd het lastig gemaakt door het ijzersterk verdedigende Roda. Waarbij Caril een paar keer uitstekend redde en de gelijkmaker wist te voorkomen. Toch lukte het AFC op gelijke hoogte te komen door een misverstand in de defensie bij Roda waar gretig van geprofiteerd werd. Hoewel Caril omver werd gelopen door de aanvaller van AFC werd dit niet bestraft en kon zo eenvoudig de 1-1 aantekenen. Roda liet zich niet van de wijs brengen en bleef haar spel spelen en zo voor gevaar voor de goal bij AFC zorgen. Kort voor rust leidde Koen de 1-2 in, na een dribbel langs drie man over links zag hij de inkomende Sergi vrij en legde keurig terug. Die had tijd om aan te leggen en schoot de bal hard en zuiver in de rechterhoek. Na rust verving Nydel de geblesseerd uitgevallen Benjamin en ging de 2e helft van start.

Een eerste schot uit de tweede lijn werd gelost door Sergi maar kon eenvoudig door de keeper worden gevangen. Hoewel AFC aandrong konden ze niet echt voor gevaar zorgen. Roda bleef de gevaarlijkste ploeg met Milan die op snelheid in de diepte was weggestuurd en één op één met de keeper het onderspit delfde. AFC probeerde alles of niets te spelen en zette vol druk op Roda dat het moeilijker kreeg om de bal weg te krijgen. Met voorzetten van links en rechts werd de defensie op de proef gesteld, maar wist stand te houden. Na een elleboog op Jameson viel deze met een bloedneus uit en werd vervangen door Thomas. Toch viel de gelijkmaker uit een vrije trap van rechts die door een AFC-er werd ingekopt en hoog over de defensie en Caril net onder de lat viel. Hoewel AFC hier moed uit putte was het toch Roda dat weer wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Eerst was het opnieuw een afstandsschot van Sergi dat maar net over de lat getikt werd even later was het Milan die opnieuw in scoringspositie kwam. De uitstekend keepende Gentenaar wist hem echter opnieuw in de één op één af te stoppen. De laatste 5 minuten werden zo toch nog zenuwslopend maar Roda wist stand te houden en zo de finale van de nacompetitie te bereiken! Klasse mannen.

Dus komt allen zaterdag 10 juni kijken naar de finale JO17-1 RODA '23 - DEM voor promotie naar de 2e divisie. (Waarschijnlijk bij Legmeervogels om 12.00 uur)

Groet Jeroen 

Reacties: