De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

De Kikkers JO10-1 eindigen het seizoen met een zwaarbevochten overwinning in de drive-in van KFC

Roda 23 JO10-1 – KFC J010-1 Uitslag 2-1

De Kikkers JO10-1 eindigen het seizoen met een zwaarbevochten overwinning in de drive-in van KFC

Saturday Matchday. De laatste. Althans voor de competitie. De Keuze Heren van op Bovenkerk lopen al warm voor het volgende seizoen. Een bronzen plek stond op het spel. Eervol. Iedereen present. Vorige week in gala kostuum nu in ninja outfit.

De warming up. Het woord zegt het al. U warmt de spierkes op, probeert de focus te vinden en dan gaan met die Banaan. Dat is het ideaal. Steigerungen, coopertest, laddertjes, pionnekes of ballen aan een touwtje, ik heb het allemaal gezien dit seizoen. Met meer of minder succes. Maar een ding is zeker met de warming up begint de wedstrijd.

De wedstrijd. We begonnen, op zijn zachtst gezegd, niet echt scherp. Zaad eigenlijk. De Kentucky kippekes waren wel heet. Net in het vet gebakken. Gelukkig, na een minuutje of vijf, werden er door de Onzen wat combinaties gezocht. Een goede actie van Mylan op links, bracht de bal bij onze Spielmacher Jaydan (vandaag echt 10 geworden). Deze bleef goed kijken en deponeerde de bal bij onze Bomber Daan. Die schoot vervolgens de bal vakbekwaam in de vrije hoek, 1-0.

Nu gaan voetballen Kikkers. Helaas, het wilde vandaag maar niet lukken. De Kippen van Kentucky speelden alsof hun leven er vanaf hing. Ieder duel werd met volle passie aangegaan. Ondergetekende verscheen iets te vaak met zijn afwezige spons in het veld. Het werd een echte strijd. Af en toe met pittige overtredingen van beide zijden. We lieten ons een beetje overrompelen. Een wijze les voor laters?

De rust. Het gesponsorde fruit (dank Aletta) werd genuttigd. Kikkers, het moet echt een tandje scherper, werd er nog geopperd in de rust, we spelen als een erwtje. Wellicht was het accuutje leeg, na een lang seizoen.

De tweede helft. Op het hele veld werd een soort judo bedreven. Veld 6 als tatami. De goed leidende scheids had zijn handen en fluit er vol aan. Een mooi doelpunt van KFC leek een gelijkspelleke op te gaan leveren. Een paar minuten voor tijd kregen we een buitenkansje. Cas werd na goed doorzetten gevloerd op randje 16. Daan pakte zijn kanon en vuurde mooi af, 2-1.  Dit moest genoeg zijn.

In de dying seconds van de wedstrijd eigenlijk nog de mooiste aanval van de wedstrijd. Een corner van KFC leidt de omschakeling in. Daan kopt de bal bij de eerste paal weg, via Cas en Thijmen sprint hij naar voren. De uitstekende gast keepert van KFC redt het schot, en zelfs in tweede instantie belandt de bal op de paal. Het was zo een ochtend.

We eindigen door deze overwinning op een verdienstelijke derde positie, maar er had zeker meer in gezeten deze competitieronde. Drie keer kampioen worden in 2 jaar is misschien wel wat teveel van het goede. We raken verwend. Al met al weer mooie vorderingen gemaakt. Met als positieve uitschieters de potjes tegen Pancratius, Huizen, KHFC, AFC en WVHEDW.

Een dikke Chapeau voor de Kikkers: Milo, Pablo, Thijmen, Alex, Mylan, Cas, Jaydan, Max en Daan! Uiteraard ook voor alle ouders en overige gezinsleden en vooral voor Kevin, onze geprezen trainert. Het was weer een waar genoegen en eer om een klein steentje te mogen bijdragen aan de mooiste bijzaak van deze wereld.

Ik wens iedereen veel succes bij de komende selectietrainingen en -wedstrijden! Rest mij voor de allerlaatste keer het A vous Hilversum. Het gaat jullie goed!

Doelpuntenmaker van de week:

Daan (2)

Reacties: