De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Kikkers 010-1 verschijnen in Galakostuum op Zuid en geven en passant voetballes

AFC JO10-2 -Roda 23 JO10-1 Uitslag 0-5

Kikkers 010-1 verschijnen in Galakostuum op Zuid en geven en passant voetballes

Saturday Matchday. The very very early bird game was scheduled op Zuid om 8:45. Negen Kikkers aan de start. Wel aangetekend dat ons kleinste kikkervisje uit de slootkant moest worden gevist, maar uiteindelijk om 8:45 sharp in optima forma allemaal met natte haartjes op het Tapijt van Zuid.

De Herenclub is altijd een geduchte tegenstandert, waar niet of nauwelijks van wordt gewonnen. Ditmaal roken we kansen. De siganders langs de kant werden snel aangestoken. De trainingen van de voorbije weken toonden dat de vorm aan het groeien was, voor zover dat kan natuurlijk. Laten we hier even vanuit gaan. Eerst nog even de doelen van het veld en de skippieballen aan het touwtje in het ballenhok. Een novum voor deze Dino, maar het zal wel een doel hebben. Nog even een laddertje en dan is de weg naar boven zo weer gevonden.

De eerste ronde. De Onzen begonnen fel aan de wedstrijd. Das wel eens lekker. Spoedig ging het gas erop. De eerste goal was een abc’tje uit het boekkie der Giganten Kikkers. Cas met een uitstekende interceptie speelt Daan aan, die passeert op TGV snelheid de GVReuzen en geeft hem randje 9 meter terug op Max. Die tikt vakkundig in. De tweede was weer een mooie. Via de schijven Mylan, Jaydan belandt de bal bij Cas, die blijft goed kijken en legt hem breed op Daan. Een koud kunstje en 0-2 ligt in het mandje. De derde is bijna van gelijke strekking. Alleen legt Daan hem nu op Cas, 3-0. Een verlaat of vervroegd verjaardagscadeautje, het is maar welke kalender je aanhoudt.

De allermooiste van de dag is numero quattro. Via Thijmen naar Daan, die in een tijd naar Jaydan, die  in een tijd naar Daan en die weer in een tijd door Jaydan, die beheerst in een tijd de bal de verre hoek inschuift. Had ik al gezegd dat alles in een tijd ging? De bal zat zeker niet aan een touwtje. En dit alles met de snelheid van een Bugatti Veyron! Een open doekkie van het talrijk aanwezige Publikum.

En hunnie dan? No change. Pablo, Alex, Thijmen en Mylan elimineerden iedere aanval, waarbij goed werd geholpen door de Voorwaartsen, ook dat is teamspel. Milo had gewoon in de sloot kunnen blijven liggen, nix te doen. 

Effe rust. De appeltjes van Oranje werden ditmaal gesponsord door de Firma Ottenheijm, binnenkort residerend op stand op een A1 locatie, tenminste volgens de brochure van de verkopend makelaar… Kijk jullie wel uit voor de laag over vliegende ballen…! Deze 010 Kikker enclave is constant on the “move”. Het is voor een leidert niet meer bij te benen, zo lang ze het Groen maar blijven dragen, heb ik er geen moeite mee. Gelukkig wordt de bode niet meer huis aan huis bezorgd.

De tweede helft begint wat slapjes van Onze kant. Het rok kostuum gaat een gaatje losser. Na een speech van de trainer op Zuid begint AFC feller en dit leidt tot wat halve kansen en mogelijkheden. Daarna wordt het gaspedaal weer gevonden. Met mooie technische hoogstandjes van Jaydan, Max en Daan wordt de verdediging van J.B. Schuilers weer zwaar onder druk gezet en bij tijd en wijle zoek gespeeld. Na mooi voorbereidend werk van Max tikt Daan de verdiende vijfde er in. Met een beetje meer gringa had het zomaar dubbele cijfers geworden. Maar dit volstaat.

Heren, het was een Galavoorstelling, waarbij ook de neutrale toeschouwer aan zijn trekken is gekomen. Zet dit spel voort in de laatste competitie wedstrijd waarbij nog een eervolle derde plek op het spel staat. Ik noteer hem alvast met potlood, al moet je daar heden ten dagen erg voorzichtig mee zijn.

Rest mij slechts het A vous Hilversum.

De doelpuntenmakers van de week:

Daan (2), Max (1), Jaydan (1) en Cas (1)

Reacties: