De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Robbert Tol Pupil van de Week.

En zo gaat het seizoen snel van start alweer de derde wedstrijd van de mannen van de zondag 1 en vandaag zal er opnieuw een pupil van de week aanwezig zijn. Ditmaal een pupil uit de jongste afdeling van RODA. Hij speelt zelf in de JO8-02. Een nieuwe benaming voor de jongste jeugd binnen de F pupillen.

Vandaag hebben we iemand bij de zondag 1 die een echte keeper is. Althans dat vind hij het leukste om te doen. Zijn naam? Jordy Tol. Jordy is alweer 7 jaar oud. Jordy is geboren in Amstelveen. Maar gaat naar school in Aalsmeer, in Nieuw Oost Einder, de Zuidooster. 

Jordy is begonnen met voetballen bij RODA bij de Coenradies op de zaterdag ochtend. Je vraagt je af waarom Jordy nu al een echte keeper is. Dat komt omdat hij Jasper Cillessen ook zo heel erg goed vind. En daarom heeft hij besloten net zo goed te willen worden als hem.

In de JO8-02 staat hij dan ook het doel met veel liefde te verdedigen. Dat is namelijk zijn favoriete positie. Het is niet alleen dat hij naar keepers kijkt als hij spelers aanmoedigt van zijn favoriete club in Nederland. Zijn meest favoriete club is, hoe kan het ook anders, Ajax. Hij vind namelijk Hakim Ziyech wel heel erg goed. Ook buitenlands voetbal is iets waar Jordy graag naar kijkt. Voornamelijk de wedstrijden van Barcelona vind hij tof om te zien. Niet zo heel erg vreemd, want Messi speelt daar ook zijn wedstrijden. En dat is toch echt wel de beste van de wereld. Nee niet Ronaldo. Hij lakt zijn nagels namelijk. 

Wat eten betreft kan je Jordy echt blij maken met een heerlijk bord Spaghetti. Het leukste vind hij Telekids op tv te kijken.

Na ons gesprek wilde hij nog wel iets kwijt:

Ik vond Jasper Cillessen zo’n goede keeper en ben als 4 jarige met hem op de foto geweest. Hierna wilde ik net zo goed worden in keepen als Cillessen. Nu vind ik Onana, Tim Krul en Diederik Boer ook heel goed. In de JO8-2 ben ik nu naast keeper ook zo nu en dan speler, zodat ik ook nog beter kan leren voetballen. Ik vind Roda’23 de leukste voetbalclub. Het is altijd gezellig en heb er veel vrienden gemaakt. Mijn zusje Robyn voetbalt nu ook bij de coenradies.