De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Damian Pijnaker 8 november 2015

Damian Pijnaker Pupil van de week Zondag 8 november 2015

Ook vandaag is er weer bij de wedstrijd van de Zondag 1 een pupil van de week aanwezig Ditmaal uit de F afdeling van RODA’23. De speler van vandaag is 8 jaar geleden geboren in Amstelveen. En speelt zijn wedstrijden in de F6. Daar waar zijn vader furore maakte als keeper kiest deze jongeman er voor om de ballen het liefste in de goal achter de keeper te schieten.

Over wie we het hebben, is natuurlijk nu de vraag. Zijn achternaam is wel een hele bekende binnen de RODA familie en ook heel erg bekend binnen Bovenkerk. We hebben het over Damian Pijnaker. Damian is nu al een hele stoere kerel van 8 jaar oud.

En hij speelt zijn wedstrijden in de F6, waar hij heel erg vaak in de spits mag spelen. Nu is dat precies wat Damian het liefste doet. In de spits spelen. Damian is bij RODA begonnen met voetballen bij de coenradies. De grote kweekvijver voor RODA’23.

Nu heeft Damian het heel erg naar zijn zin in de F6.

Uiteraard kijkt Damian ook naar het Voetbal. En daar heeft hij ook zijn voorbeelden en favoriete teams en spelers.

Wat betreft het Nederlandse voetbal is er maar 1 team die het beste voetbal speelt. En dat is Ajax, uiteraard! En daar speelt Davy Klaassen, de beste voetballer in Nederland.

Zijn kennis over voetbal stopt daar niet. Want ook over de landsgrenzen wordt er gekeken naar voetbal. Daar is er maar een team die de beste van de wereld is. Damian heeft een voorliefde voor het Spaanse voetbal en wijst Barcelona als beste team ter wereld aan. Uiteraard speelt daar dan ook de beste voetballer in de wereld, Messi. 

Naast voetbal dient er ook nog worden geleerd en dat doet Damian op de Triangel. 

Wat betreft het lekkerste eten wordt de rode saus van Oma Anja geroemd. Als hij dan ook nog eens dat mag eten en kan kijken naar Het geheim van Eyck, dan is zijn dag geslaagd. 

Aan het einde van ons gesprek wilde Damian nog wat zeggen:

Ik vind het heel erg leuk om deze week pupil van de week te zijn bij de zondag 1 van Roda’23. Ik hoop dat ik later als ik groot ben ook in het eerste van Roda kan spelen. Heel veel succes tegen OSV, hopelijk winnen jullie vandaag!

Ik weet zeker dat de mannen van de Zondag 1 extra hun best zullen doen met jou op de bank. 

 Namens RODA heel veel plezier gewenst. 

Jeroen van Ballegoy