De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Niels Veenstra Zondag 13 september 2015

Pupil van de week Zondag 13 september 2015 

Het is alweer de eerste thuis wedstrijd van de Zondag 1. Vorige week had de Zondag 1 gewonnen, laten we kijken of de mannen dit goed gevolg kunnen gaan geven.

Ook bij deze thuis wedstrijd is een pupil van de week aanwezig. Deze pupil van de week speelt zijn wedstrijden bij de D3 van RODA’23. Zelf laat hij weten dat dit ook het allerbeste team is van RODA. Hij laat zijn kunsten zien in dit team als linkshalf. Hoe hij heet? Zijn naam is Niels Veenstra 

Gelukkig voor hem is de links half ook zijn favoriete positie. Niels is 12 jaar geleden geboren in Amstelveen. En hij gaat dit jaar voor het eerst naar voortgezet onderwijs. Hij heeft gekozen voor Amstelveen college.

Niels is begonnen met voetballen bij RODA in de Coenradies en heeft al een aantal teams doorlopen, momenteel speelt hij dus in de D3. Als ik hem vraag wat de beste club van Nederland is, dan is er maar een antwoord. Ajax, want daar speelt dan ook de beste speler van de Nederlandse Competitie: Arek Milik.

Wie van het spel van Ajax houdt, houdt ook vaak van het spel van Barçelona. Ook Niels vind deze club heel erg goed. Sterker nog, het is de beste club van de wereld. Ook daar speelt een zeer goede voetballer. Eigenlijk zijn ze allemaal wel heel erg goed, maar de beste is Neymar jr.

Dat Niels een echt voetbaldier is laat hij ook weten bij de zijn keuze voor het leukste tv programma namelijk de UEFA Champions League. Het lekkerste eten voor Niels is een heerlijke pannenkoek. 

Aan het einde van ons gesprek wilde Niels nog wat zelf zeggen: Ik ga regelmatig met mijn vader naar wedstrijden van Ajax en van het Nederlands elftal. Vooral de wedstrijden van de Champions League vind ik erg leuk, want dan zie ik veel goede voetballers. Ik ben al twee keer als mascotte bij Ajax in de Arena het veld op gelopen; 1 keer tegen Spartak Moskou en 1 keer met Daley Blind tegen NAC Breda. Ik vond dat geweldig om mee te maken. Ik hoop dat Ajax dit jaar kampioen wordt, want dan gaan ze weer Champions League spelen. Verder speel ik vaak en graag FIFA, het liefst met één van mijn vrienden. Ik ben na de zomervakantie naar de brugklas van het Amstelveen College gegaan en heb voor het Sportprofiel gekozen, want ik houd veel van sporten.

Ik heb het erg naar mijn zin bij Roda. P.S. Roda ‘23 D3 is de allerbeste!

Namens RODA heel veel plezier gewenst.