De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Sven Muurling Pupil van de week zondag 29 maart 2015

Sven Muurling Pupil van de week Zondag 29 maart 2015 

Ook op deze laatste zondag in Maart is er een pupil van de week aanwezig. Deze pupil van de week speelt zijn wedstrijden bij de E pupillen. Over wie hebben we het dan? Zijn naam is Sven Muurling speelt zijn wedstrijden in de E12.

Sven is alweer 9 jaar oud en is 9 jaar geleden geboren in Amsterdam. Uiteraard is Sven doordeweeks niet alleen met voetbal bezig, hij zou overigens wel willen. Maar er moet ook worden geleerd. Daarom gaat Sven naar school. Hij gaat dan naar de OBS de Zuidooster in Aalsmeer, in Nieuw Oost Einde.

Het weekend staat in het teken van voetbal en op zaterdag mag hij dus samen met zijn vriendjes spelen in de E12. Toen ik hem vroeg waar hij in het veld wordt opgesteld, antwoordde hij mij: “Keeper en spits.” Twee posities die precies tegenovergesteld van elkaar zijn. De een moet de spits van scoren afhouden en de ander moet juist proberen om die bal langs die keeper in het doel te schieten. Maar hij vertelde mij wel dat hij het liefste als keeper speelt. Lekker ballen stoppen.

Omdat we het toch over voetbal hebben vroeg ik hem welke teams hij heel erg goed vind. Nou dat was snel duidelijk. Als eerste in Nederland Ajax. De beste speler van Nederland? Nou wat denk je zelf? Cilessen, natuurlijk.

Als beste team van de wereld? Dan komen we bij Barçelona terecht. Want daar speelt ook Messi, en dat is volgens Sven de beste speler van de wereld.

Sven wil later heel erg sterk worden en heeft ook een voorkeur voor lekker eten. Sven houdt het liefste van Spinazie met aardappelen, samen met een heerlijke bal gehakt op zijn bord.  Je kan zijn dag helemaal maken als dit op schoot mag houden en kan kijken naar zijn meest favoriete tv programma Brugklas.

Aan het einde van deze vragen, wilde Sven nog wel iets kwijt.

“Ik vind keepen heel erg leuk. Naast de reguliere keeperstraining op maandag bij Roda volg ik op vrijdagavond keeperstraining bij de keepersacedemie Groot Amsterdam Buitenveldert.”

Ik weet zeker dat de mannen met jouw aanwezigheid extra hun best zullen gaan doen.