De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Pupil van de week zondag 5 oktober 2014

Volgende Pupil van de Week is Branco Born Zondag 5 oktober 2014

Ook vandaag hebben we opnieuw een pupil van de week bij de thuis wedstrijd van RODA´23. Vandaag een speler die zijn wedstrijden speelt in de E pupillen. Hij speelt momenteel in het zoals hij laat weten super team E4. Over wie we het hier hebben? Zijn naam is Branco Born. Branco is met voetballen begonnen in de F pupillen bij NFC, maar heeft de overstap richting RODA gemaakt.

Branco is nu 10 jaar oud en gaat uiteraard overdag naar school. De Karel Eykmanschool wordt door hem iedere dag bezocht, behalve dan in het weekend. De zaterdag staat uiteraard in het teken van Voetballen. Wedstrijdjes spelen bij de E4, waar Branco voornamelijk wordt ingezet als Mid mid, rechtachter of rechtsvoor. Branco speelt het liefste op de Mid mid positie. Lekker om mee te kunnen verdedigen, maar ook aanvallend belangrijk kunnen zijn.

Toen ik hem vroeg naar het beste team van Nederland, vond hij dat ik een rare vraag stelde. Om zijn woorden letterlijk te gebruiken: Ajax natuurlijk, wat een makkelijke vraag! Ik heb een seizoenskaart, dus ga er heel vaak heen! De beste speler van de Nederlandse competitie speelt ook bij Ajax. Namelijk Lasse Schöne, de vrijetrap specialist.

Ook kijkt Branco naar de buitenlandse competitie. Hij vind Bayern München de beste van de wereld, omdat daar de beste voetballers van de wereld spelen. Hij heeft dan oko een uitgesproken mening over de beste voetballer ter wereld. Dat is in zijn ogen Arjen Robben, als reden gaf hij ook dat Messi er helemaal niets van bakt.

Branco lust veel verschillende soorten voedsel. Maar het lekkerste eten dat is dan toch wel Pizza, of van Dobben kroketten. Hoewel het geen avond eten is, zijn de Matinez bonbons natuurlijk ook heel erg lekker.

 Branco is een echt voetbaldier, want het liefste kijkt hij Fox Sports. Daardoor kan hij veel life voetbal kijken.

Ik weet zeker dat jouw aanwezigheid er voor gaat zorgen dat de mannen van de Zondag 1 extra hun best zullen gaan doen.