De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Zondag 17 november 2013 Jason van Veen

Volgende Pupil van de Week is Jason van Veen Zondag 17 november 2013

Ook bij deze komende thuiswedstrijd van de Zondag 1 is er een pupil van de week aanwezig. Dit maal een pupil weer uit de D afdeling van de Pupillen. Deze speler is wekelijks op zaterdag te bewonderen op het voetbal veld. Over wie we het vandaag hebben? Dat vragen we ons allemaal wel af. Zijn naam is Jason van Veen. Jason is op het moment van dit schrijven 12 jaar oud.

In plaats van de meeste kinderen die in Amstelveen zijn geboren, heeft Jason het licht voor het eerst gezien in Amsterdam. Uiteindelijk is de familie van Veen neergestreken in Amstelveen. En uiteraard is het belangrijk om dan te gaan sporten. En dat ging Jason doen. De eerste voetbal stappen werden gedaan op 2e veld van RODA. Opnieuw een speler die uit die kweekvijver verder is gegroeid. Vanuit de E pupillen kwam Jason terecht in de D3, daar waar hij nu voor het tweede seizoen speelt.

Jason is een speler die heel graag scoort, en dat ook nu met verve aan het doen is op de positie die hij nu het leukste vind. Namelijk de Spits positie. Uiteraard is het niet alleen maar voetbal waar Jason mee bezig is. Want gedurende de week gaat Jason naar school. Hij heeft al de stap naar het voortgezet onderwijs genomen en volgt de sportstroom opleiding van Amstelveen College. Hij zit nu in de eerste klas en krijgt dit jaar ook te maken met vele verschillende sporten.

Als jonge voetballer heb je uiteraard ook idolen, of althans spelers die je heel erg goed vind. In de Nederlandse competitie heeft Jason dat zeker. De beste speler van de Nederlandse competitie is de spits van Ajax Kolbeinn Sighpórsson. En waar speelt hij ? Natuurlijk bij de beste club van Nederland, Ajax.

Voor de beste club in het buitenland komen vele gegadigden langs, maar er is een club die er met kop en schouders boven uit steekt: Barcelona. En nee, nu komt eens niet de beste speler van de wereld van Barcelona vandaan. Sterker nog het is een spits die bij Ajax furore maakte en op dit moment bij PSG speelt. Zlatan Ibrahimovic.

Wil je Jason verrassen met een maaltijd geef hem dan maar een bord Kip Tandoori. Het plaatje is helemaal compleet als hij ook nog eens naar Studio sport kan kijken bij het bord op schoot. En wanneer Studio Sport niet wordt uitgezonden dan is het meteen doorschakelen naar two and a half men.

Ik weet zeker met jouw aanwezigheid in de dugout zullen de mannen extra hun best doen.

Jeroen van Ballegoy