De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Pupil vd Week Zondag

 

Vandaag staat de wedstrijd tegen FC Weesp op het programma. RODA had vorige week de overwinning uit het vuur kunnen slepen, maar in de laatste minuut werd het alsnog gelijk. Vandaag dus tegen FC Weesp. Ook bij deze wedstrijd is er een pupil van de week aanwezig. Een speler die zijn wedstrijden speelt in de JO10, voor diegene die het wat lastig vinden. Dat is een eerstejaars team bij de E pupillen. We hebben het over Sam van Gijlswijk. Sam speelt zijn wedstrijden in de JO10-5.

Sam is net zoals meerdere spelers bij RODA begonnen bij de Coenradies. Daarna is hij mogen gaan spelen in de F pupillen en nu dus in de Jo10-5.

Daar speelt Sam voornamelijk voorin, dat wilt hij ook het liefste hoor. Want zijn meest favoriete plaats in het veld is de Spits. Sam is 9 jaar geleden geboren in het AMC in Amsterdam, maar woont nu al een tijdje in Aalsmeer. Hij gaat ook naast het vele voetbal wat hij speelt ook natuurlijk naar school. Om precies te zijn naar de Oosteinderschool.

Wat voetbal betreft heeft Sam uiteraard zijn favorieten. Dolberg is volgens Sam de beste speler in Nederland. En uiteraard is Ajax dan ook het beste team van Nederland. 

Als we kijken naar het Buitenlandse voetbal komen we terecht bij de Spaanse Competitie. Daar spelen inderdaad een aantal zeer goede voetballers. Wat betreft de beste voetballer heeft Sam een overduidelijke keuze voor Christiano Ronaldo. En ja Real Madrid is toch echt wel heel erg tof. Sterker nog Sam is een groot fan van Real Madrid.

Voetbal is een belangrijk onderdeel van het leven van Sam, want hij heeft ook nog eens mee gedaan aan de RODA’23 voetbalweek. Dat heeft hij heel erg leuk gevonden en heeft al verschillende spelers van het eerste van RODA kunnen zien. Zelf pakt hij elk moment aan om te voetballen, zelfs in de tuin. En dan wint hij uiteraard elke keer van zijn vader Jordi.

Uiteraard is er ook tijd voor andere ontspanning. Zoals tv kijken, dan kijkt hij het liefste naar Alvin en de Chipmunks. Het is helemaal een feest als Sam ook nog eens met zijn bord op schoot er naar mag gaan kijken. Dan wilt hij het liefste pannenkoeken eten. 

Namens RODA heel veel plezier gewenst. 

Jeroen van Ballegoy