De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

Turkije 2010

Trainingskamp Zondag A-Selectie Turkije

Woensdag 6 januari 2010.

Met een totale groep van 36 man vertrokken wij uiteindleijk met een vertraging van ruim 20 minuten met vlucht CAI804 vanaf Schiphol naar Antalya, waar de Zondag A-Selectie met de technische staf verblijft voor haar trainingskamp.

De volgende spelers waren mee afreist naar het zeer warme Belek ; Salah, Serud, Siver, Jan, Chris, Paul, Michael C, Ramon, Sjoerd, Tim v H, Joey, Rick, Hassan, Kevin, Lennart R, Yasin, Tim S, Hozan, Peter, Walter, Robin, Dennis d V en Dave.

De groep stond onder begeleiding van ; Ruud, Loek, Jan, Cor, Kees, Gerard, Pascal. Fotograaf Jos S. Bestuurlijk waren afgevaardigd, Wim en Henri en als gasten Jeroen v B en Koos.

---
Rond 5 uur Turkse tijd arriveren wij dan eindelijk na een rustige vlucht vlucht in Antalya. Waar het dan hier rond de 15 graden is ligt er in Nederland rond de 15 cm sneeuw :) Leuke vergelijking toch...

RODA '23 heeft zich afgelopen dagen (6-10 jan.) als een ware profclub voorbereid op de tweede competitiehelft. De tweede klasser trainde vier dagen, tussen prof- en amateurclubs in de Turkse zon.

De selectie van RODA '23 arriveerde zondagochtend in alle vroegte (04:30 uur) op Schiphol. De manschappen leken moe maar ook uiterst voldaan. Trainer/coach Ruud Visser: “We hebben een geweldig trainingskamp gehad en we hebben ook uitermate geboft met het weer. Het was overdag continue 24 graden en we hebben op de beste grasvelden van Europa getraind.”
RODA '23 zat in een prachtig hotel dat voor 99% was gevuld met voetbalploegen. Onder andere Helmond Sport, Young Boys (met oud-voetballer Rinus Israël als trainer), ODIN'59, Houten en PKC (een hoofdklasser uit Groningen) waren aanwezig. De week na RODA's trainingskamp zouden ook nog Vitesse en RKC hetzelfde hotel bezoeken. Visser: “De naambordjes stonden al klaar op de eettafels.”

De Amstelveners trainden vooral, maar speelden ook een ofenwedstrijd tegen Houten. Die ging met 2-3 verloren. Tim Steij scoorde voor Roda beide doelpunten. “Wij speelden met de complete A-selectie, dus met een mix van eerste en tweede efltal spellers, terwijl Houten met zijn eerste elftal aantrad,” aldus Visser, die er nog aan toe voegde: “We hebben al met al een uitstekend trainingskamp gehad. Van begin tot eind was alles geslaagd.”

---

De A-selectie van RODA '23 had ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft haar trainingskamp gepland in het Turkse Belek. Woensdag 6 Januari werd om 09.30 uur verzameld op Schiphol. De stemming zat er meteen goed in; sommige spelers waren al vroeg aanwezig. Bij de incheckbalie bleek dat de reis samen met ons nationale arbitragekorps het vliegtuig zou worden gedeeld. Al wachtende in de gate werd menig gesprek aangeknoopt met Roelof Luinge, Jan Wegereef en consorten waarbij de stemming bij de arbiters ook al uitstekend bleek te zijn.

De connectie met de arbiters was op voorhand al aanwezig daar de hoofdtrainer (Ruud Visser) een zwager is van oud-scheidsrechter Peter van Dongen. Laatstgenoemde is lid van het bestuur van de belangenvereniging van de betaald voetbal scheidsrechters van de KNVB. Een van de deelnemers bij de scheidsrechter was ook geen onbekende bij RODA '23, namelijk Stefan Tulleners. Al vroeg bleek dat Stefan als scheidrechter meer talent had dan als voetballer en heeft zijn carrière succesvol een draai gegeven naar het zwarte pak.

Na een uitstekende vlucht werd in Antalya geland, waar de bus reeds op de spelers stond te wachten. Met een vooraf gemaakte indeling van de kamers kon iedereen snel zijn intrek nemen in het mooie 5-sterren hotel, het Kaya Belek hotel. Bij aankomst was er reeds voetbalactiviteit op het complex waarbij de lichtmasten volop hun werk konden doen bij de vroeg invallende nacht. Een lekkere avondmaaltijd stond op de selectie te wachten en de rest van de avond was er een vrij programma.

Donderdagochtend werd om 08.30 uur ontbeten waarna om 10.00 uur de 1e training stond gepland. De training bestond uit een gezamenlijke warming-up en een groot handbalspel waarbij koppend gescoord moest worden. Het handbalspel bleek een schot in de roos want het fanatisme steeg met de minuut. Uiteraard was er altijd discussie met de scheidsrechters omtrent de spelregels omdat winnen nu eenmaal leuker is dan verliezen, ook in Belek! Diverse ploegen in het hotel vroegen zich af welk feest zich afspeelde bij het strand omdat het plezier en gejuich ver buiten het veld te horen was. Uiteindelijk was er een verlenging nodig om een winnaar te krijgen. Na dit spel werden de groepen gescheiden en werd er voetvolley gespeeld op het strand en een partijvorm op het veld. Na 1 ½ uur was de training gedaan en kon iedereen voldaan naar de hotelkamer en stond de lunch te wachten.

Om 14.00 uur stond de 2de training van de dag te wachten op de grasvelden van het complex. Een conditioneel parcours werd uitgezet wat gevolgd zou worden door een onderlinge partijvorm. De temperatuur bereikte een waarde van 24 graden en de spelers hebben er flink voor moeten werken deze middag. De spelers vonden een conditietraining op dit heilige gras eigenlijk een schending van het voetbalveld, maar afspraak was afspraak en gewerkt moest er worden. Zonder gezeur werd het parcours afgewerkt waarbij menig zweetdruppeltje is gevallen. Na een fanatieke onderlinge wedstrijd waarbij een saillant detail was dat keeper Robin Visser de winnende goal bleek te maken. Met de drie aanwezige keepers moest Visser zijn oude positie van spitsspeler innemen en hij bleek dit kunstje nog uitstekend te beheersen. Moe en voldaan werd de avondmaaltijd genuttigd. ’s Avonds werden fanatieke speeltjes gespeeld waarbij blufpoker een zeer prominente rol speelde.

Op vrijdag werd om 09.00 uur ontbeten en de koppies zagen er nog fris uit. Om 09.45 uur werd een strandwandeling gedaan waarna de wedstrijdbespreking volgde in de buitenlucht. Met wat lichte blessures was een groep van 18 spelers fit om de wedstrijd om 13.15 uur te spelen. Saillant detail was dat de keeperstrainer Jan Prevoo bijna verkering kreeg op het strand van Belek tijdens de strandwandeling!

Na een vroege lunch liep de selectie naar het heilige gras van Belek. Met een goede warming-up werd de wedstrijd aangevangen tegen het bekende SV Houten. Houten was vastberaden om de verloren wedstrijd van december goed te maken en haalde alles uit de kast om dit te bewerkstelligen. Na een 1-0 voorsprong door Tim Steij werd gerust met een 1-1 tussenstand. Een overtreding op Siver werd niet bestraft waarna Houten de 1-1 aantekende. In de tweede helft speelde Houten op het randje van het toelaatbare en menig keer er over heen. Verschillende gele kaarten werden getoond maar hadden natuurlijk weinig invloed op het gedrag van de spelers. Met twee snelle aanvallen over de rechterkant van RODA werd twee keer gescoord waarbij de achterhoede er niet goed uitzag. Uiteraard zal een reden de vele wissels zijn geweest. Houten speelde met een volledige eerste elftalselectie en RODA liet alle aanwezige spelers van de A-selectie spelen. Uiteindelijk wist Tim Steij de aansluitingstreffer te scoren. Verder dan een 2-3 stand kwam RODA niet daar Houten absoluut niet wenste mee te werken. Een redelijk schandalige overtreding op Siver was wel het toppunt van onsportief gedrag en de 3-3 kwam dan ook niet meer op het scorebord. Uiteindelijk was het wederom een goede conditionele prikkel voor de spelers waarbij het resultaat dan maar voor lief werd genomen.

De middag werd in alle rust en vrijheid besteed waarbij diverse afspraken bij de massagesalon werden gemaakt. De avond stond in het teken van de hernieuwde pats-boem show waarbij teams aan verschillende tafels spelletje spelen waarbij aan elke tafel een onverbiddelijk jurylid aanwezig was. Uiteindelijk was Ruud Visser de pineut en moest na afloop van de finale een lied zingen van Madonna. Daar Visser aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bezig is, werd het lied ‘Like a virgin’ uitgekozen. De zuiverheid liet iets te wensen over maar dat kon de pret niet drukken.

De rest van de avond kon men vrij bepalen en verschillende spelers gingen met een bus naar Antalya waarbij het duidelijk was dat het geen hoogseizoen is.

De laatste dag van het trainingskamp was het ontbijt niet verplicht waarbij de eerste afspraak de lunch om 12.00 uur zou zijn. Verschillende spelers moesten verkassen naar andere kamers omdat er uiteindelijk acht kamers tot de vertrektijd van 22.30 uur uit het hotel beschikbaar bleven. Een mooi gebaar van het hotel want nu kon de dag heerlijk gebruikt worden om de dingen te doen die men wilde. Uiteindelijk bleek een shopmiddagje in Belek alle handen op elkaar te krijgen waarna het bestuur een bus regelde naar Belek. Een heerlijk middagje Belek waarbij de Tommy Hillfiger , G-star en Björn Borg kleding je om de oren vlogen. Dat niet alleen RODA '23 dit idee had bleek wel uit het feit dat een aantal leden van de Heerenveen-selectie op dezelfde markt rondliep.

Om 22.30 uur in de avond stond de bus weer keurig te wachten en was het avontuur in Belek ten einde. Met een vertrektijd van 01.30 uur vanaf Antalya werd er om 04.30 uur op de Kaagbaan van Schiphol geland. Een schril contrast met Belek waarbij het temperatuurverschil ongeveer 30 graden was.

RODA '23 heeft een prima trainingskamp gehad waarbij arbeid en plezier hand in hand gingen. Nog geen acht uur later stond de bijna voltallige selectie alweer te hossen op de kleine poel op de klanken van onze eigen huis DJ Rick Leliveld!

---

woensdag 6 januari 2010 t/m zaterdag 9 januari 2010, te Belek, Turkije (Turkse Rivièra)

Hotel RIU Kaya Belek *****, klik hier voor de link naar het hotel.

Programma tijdens deze dagen zal nog door de Technische Staf worden vastgelegd.

- woensdag 6 januari 2010

- donderdag 7 januari 2010

- vrijdag 8 januari 2010

- zaterdag 9 januari 2010

 

Meer info volgt spoedig !

---

Trainingskamp Zondag A-Selectie, 7 augustus t/m 9 augustus 2009.

Deel van de foto's van Jos Spitteler, zie Mediatheek (klik hier).

Zaterdag 8 augustus 2009, 20:30 uur.
Inmiddels zijn de eerste wedstrijden voor de Zondag 1 en 2 gespeeld. Zoals men heeft kunnen zien op de nieuws pagina heeft de Zondag 1 met 0-4 gewonnen en de Zondag 2 met 0-9. Hieronder volgen nog een keer de doelpuntenmakers ;

Zondag 1
0-1 Yasin Salgueiral
0-2 Tim Steij
0-3 Dave Vos
0-4 Yasin Salgueiral

Zondag 2
0-1 Lennart Rust
0-2 Peter Veldhuizen
0-3 Gilbert Ruis
0-4 Sjoerd Heijnen
0-5 Gilbert Ruis
0-6 Hassan Makdan
0-7 Joey Hoogendijk
0-8 Gilbert Ruis
0-9 Michael Crombeen

Na afloop van de wedstrijden hebben de spelers en begeleiders een gezamenlijke BBQ met de spelers en begeleiding van r.k.s.v. Rapid. Na deze BBQ zal het Vrijthof in Maastricht nog worden bezocht waarna de complete groep weer terug zal gaan naar de woonboerderij in Epen.

Zaterdag 8 augustus 2009
Na een rustige spelletjesavond op de woonboerderij vrijdagavond waren de eerste spelers alweer rond 8 uur uit hun bed. Om half 9 waren Henk en Gerrie weer aanwezig om ons ontbijt te verzorgen. Na een goed ontbijt konden de spelers zich omkleden voor de ochtendtraining. Om 10 uur stond de bus present en werden wij naar de vereniging r.k.s.v Rapid gebracht waar we rond half 11 aankwamen. Om 11 uur werd de training gestart onder leiding van Ruud en Loek. Na een uur goed getraind te hebben, positiespel met hesjes,kon de reis terug naar Epen aanvangen.  

--

Thuis aangekomen waren Henk en Gerrie alweer druk in de weer geweest om onze lunch voor te bereiden, wederom weer perfect!
Inmiddels hebben de spelers een vrije middag achter de rug welke werd besteed aan slapen, hangen zo her en der, pokeren en voetvolley.
Om half 5 straks worden wij weer opgehaald met de bus die ons weer naar het complex van r.k.s.v. Rapid brengt waar wij met het 1e en 2e een oefenwedstrijd zullen spelen.

Hopelijk kunnen wij vanavond jullie nog berichten omtrent de wedstrijden inclusief foto's!

Vrijdag 7 augustus 2009
Op de afgesproken tijden melden de spelers van de Zondag A-Selectie bij RODA '23 voor vertrek naar Epen, Limburg, voor het trainingskamp. Nadat alle spullen en materiaal is ingeladen kan de reis naar Zuid Limburg aanvangen.
Om 14:15 uur rijden wij de snelweg op waar het gelukkig redelijk rustig is met verkeer. Alleen nabij Eindhoven komen we langszamerhand in een file te staan.
De reis in een half werkende bus, aan de eene kant wel airco aan de andere kant niet, piepende noodsignalen vanuit de cockpit van de bus verliep verder zonder problemen

Rond half 6 kwamen we aan de plaats van bestemming en stonden Henk en Gerrie ons al op te wachten. Snel werd de bus uitgeladen voordat deze vlam zou vatten en al onze spullen in rook op zouden gaan. Snel werden door de spelers de slaapplaatsen opgezocht en ingericht. Aaridge 8 persoons kamers op de bovenverdieping van de woonboerderij.

Om half 7 werd in de eetzaal aangeschoven om aan een fantastisch avondmaal te beginnen, geheel zelf gemaakt door Gerrie Vos, met een (beetje) hulp van partner Henk ;-). Bij deze alvast de complimenten voor het in elkaar zetten van dit avondmaal.

Inmiddels zit het avondmaal er in en kan er door de spelers even relax aan worden gedaan en zien wij wel wat de avond ons brengt...

Foto's via Apple Iphone gemaakt, dus excuses voor de mindere kwaliteit.

Morgen weer info en foto's van de ochtendtraining en wedstrijden van de Zondag 1 en 2.


Vanuit een warm en inmiddels benauwd Epen (overigens op Belgische grondgebied) groeten van de spelers en begeleiders.