De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO9-9M

Seizoen 2018 - 2019

Lois van Diest

Sarah Groot

Sam Janssen

Jaimy Westerveld

Liv Wouters

Dani Brouwer

Faye Hulsebosch 2009

Joyce Calis

Leiders:   

Trainer: Sylvia van Groeningen Tel: 0647675901

Coördinator MO8 t/m MO13: Sylvia van Groeningen Tel: 06-47675901 Email: CoordinatorMO9-MO13@roda23.nl

Training:

 Woensdag: 16:30 - 17:45 uur op KG veld 6B (kant Parkeerplaats)

 

 

Wedstrijdsecretaris: Hans Mommer

E-mail: wedstrijdenvrouwen@roda23.nl

Mededelingen

Wedstrijdvorm 6 tegen 6, dit geldt met ingang van seizoen 2017-2018 voor onder andere MO9.

Spelregels

Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van een spel- begeleider. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt deze zo nodig uit. De zijlijn is de uitgangspositie van de spelbegeleider, als het spel hierom vraagt staat het hem/haar altijd vrij om het veld in te bewegen. De spelbegeleider heeft maar één bedoeling en dat is de jongens en/of meisjes zoveel mogelijk te laten voetballen. Op het speelveld mogen zich alleen de spelers en een spelbegeleider bevinden. Trainers/coaches en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven. Een blessuregeval bij één van de spelers/speelsters is hierop uiteraard een uitzondering, de spelbegeleider geeft dan toestemming om het speelveld te betreden.

Aftrap: De aftrap wordt genomen in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf de eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanuit de aftrap.

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen door de bal te passen of te schieten vanaf de grond.

Terugspeelbal: Een terugspeelbal mag door de keeper niet opge- pakt worden. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt eenmalig een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op 7 meter afstand van de achterlijn.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. Uit een hoekschop kan direct gescoord worden.

Keepersgebied: Er wordt geadviseerd om het keepersgebied te markeren op de zijlijn – 7 meter vanaf de achterlijn – met twee afwijkende kleur pionnen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben.

Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting.

Speeltijd

De speeltijd voor O.8 en O.9 is 2x 20 minuten. De speeltijd voor O.10 is 2x 25 minuten.

Time-out

Per helft vindt er bij O.8 en O.9 na 10 minuten en bij O.10 na 12,5 minuten een time-out plaats van maximaal 2 minuten. De time-out wordt door de spelbegeleider aangegeven door middel van een fluitsignaal, op het moment er 10 minuten verstreken zijn en er geen scoringskans is. Na de time-out wordt het spel hervat door middel van een aftrap door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had.

Uitbal: Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld. Er kan dus niet direct gescoord worden vanuit een uitbal.

Vrije bal: Alle overtredingen worden bestraft met een directe vrije schop. Een vrije bal mag door middel van een dribbel, een pass of een schot uitgevoerd worden.

Keeperbal: Wanneer de keeper een bal vangt die niet is uitgegaan mag de keeper het spel voortzetten door de bal te gooien, passen, dribbelen of uit de handen te schieten.

Doelpunt: Bij een doelpunt vindt de aftrap plaats in het midden van het veld. Beide teams beginnen weer vanaf eigen helft.

Buitenspel: De buitenspelregel is niet van toepassing. Strafschoppen na afloop: Na afloop van de wedstrijd kunnen er

door beide teams strafschoppen worden genomen.

Strafschop: Bij hoge uitzondering. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend. De afstand is 7 meter.

Rituelen

De spelbegeleider kan een rol spelen in het stimuleren om voorafgaand aan de wedstrijd handen te schudden en na afloop een high five te geven als dank voor een leuke wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd kunnen door beide teams strafschoppen vanaf 7 meter worden genomen. Voor pupillen is het nemen van een strafschop elke keer weer een mooie afsluiting van een wedstrijd. Dit geldt voor de spelers van het winnende team, maar zeker ook voor de spelers van het team dat de wedstrijd verloren heeft.

 

 

 

 

Laatste wedstrijd verslag

Amstelveen JO9-6M - RODA JO9-9M :

 

Vandaag is het matchday! De laatste wedstrijd voor de winterstop. En wat voor een wedstrijd! Een heuse derby tegen de meisjes van Amstelveen Heemraad en als er gewonnen wordt betekent dat dat onze toppers dit seizoen ongeslagen zijn en dus de ware najaarskampioen zijn in hun klasse! Ook al houdt de KNVB dit niet meer bij. Als je ongeslagen bent, ben je gewoon een terechte kampioen. Spannend!! Om 08.00 uur verzamelen, ja je leest het goed. Om 08.00 uur!  

Slaap uit de ogen, paraplu’s in de aanslag en vol goede moed naar het veld waar de meiden beginnen aan de warming up. Ze hebben er zin in aangezien ze weten wat er op het spel staat. In de beker hebben we 17-0 van Amstelveen gewonnen maar dat betekent niet dat het deze keer ook gemakkelijk wordt. Het fluitsignaal klinkt en Amstelveen trapt af. Ook zij hebben er zin in ondanks de regen en komen meerdere keren in ons strafschopgebied waardoor de 1-0 en de 2-0 snel achter elkaar vallen. Het zal toch niet... Onze meiden moeten duidelijk nog even wennen aan het vroege tijdstip want ze lopen er nog wat verloren bij. De meegereisde supporters en leiders moedigen de meiden aan waardoor ze weer actiever worden en Eva door hun verdediging breekt en de 2-1 binnen tikt. Niet veel later doet Yasmin hetzelfde en staat de 2-2 op het scorebord. Yes ze zijn wakker en gretig naar meer, want Yasmin scoort direct daarna de 2-3. Oke meiden nu doorpakken! Het verdedigersblok van Liv, Eva en Lauren staat goed waardoor Amstelveen niet of nauwelijks nog gevaarlijk wordt voor het doel. En anders zorgt Jaimy ervoor dat ze geen tegengoal meer krijgen. Ook het middenveld, Sarah en Loïs pakken de bal goed af en proberen de voorhoede te bereiken waar Robyn goed gebruik van maakt door de 4de goal van RODA binnen te schieten.  Na haar wisselbeurt is Eva gebrand om nog meer goals te maken en schiet ze al snel de 2-5 en 2-6 binnen. Dit mag niet meer mis gaan.

Tijd voor de limonade die binnen wordt genuttigd. Even warm worden en de laatste aanwijzingen doornemen. Ook geeft Jaimy haar keepershirt aan Sarah die de tweede helft voor haar rekening zal nemen. Nu neemt RODA de aftrap en Jaimy heeft er duidelijk ook zin in na een tijd stil te hebben gestaan in haar doel en schiet de 2-7 binnen. Maar Amstelveen heeft ook duidelijk nog niet opgegeven en geven een dieptepass waardoor de tegenpartij alleen richting doel kan lopen. Onze verdediging komt nog dichtbij, maar kan niet voorkomen dat de 3-7 wordt gemaakt. Helaas, want Sarah zat er goed bij. Maar veel meer wordt er niet weggeven en Robyn laat ook nog even van haar horen door daarna direct de 8ste en de 9de binnen te tikken. Ook Jaimy scoort nog een keer en Robyn maakt de laatste van die ochtend.

Yes het fluitsignaal klinkt! 3-11. De meiden schreeuwen het uit van blijdschap. In de kleedkamer klinkt luid Kampioenen, kampioenen , olé, olé, olé. De meiden ontvangen een welverdiende beker aangeboden door hun sponsor NTS Solutions. Helaas kon Sam er niet bij zijn vanwege ziekte, maar uiteraard heeft ook zij gezorgd voor dit goede resultaat! Goed gedaan meiden, we zijn allemaal super trots op jullie! Geniet lekker van de winterstop!

Een trotse leidster en leider!

 
 
 
Datum: Afgelastingen zondag 17 maart
 
Veld: Afgelast: Schaduw:
Veld 1: Nee Nee
Veld 2: Nee Nee
Veld 3: Ja Ja
Veld 3A: Ja Ja
Veld 3B: Ja Ja
Veld 3.1: Ja Ja
Veld 3.2: Ja Ja
Veld 3.3: Ja Ja
Veld 3.4: Ja Ja
Veld 4: Ja Ja
Veld 4A: Ja Ja
Veld 4B: Ja Ja
Veld 5: Ja Ja
Veld 5A: Ja Ja
Veld 5B: Ja Ja
Veld 6: Nee Nee
Veld 6.1: Nee Nee
Veld 6.2: Nee Nee
 
Algehele afgelasting: cat. A: Nee         cat. B: Nee
 
 
 
Bekijk gehele programma >>
Klik op de tijd voor meer informatie.
 
Datum Wedstrijd Tijd
30 ma. AFC JO9-10M - RODA JO9-9M 10:00u
 
 
 
 
Hier adverteren?