De laatste tweets

R.K.S.V. RODA '23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO9-9M

Seizoen 2018 - 2019

Eva Aarsen

Lois van Diest

Yasmin Dirba

Lauren Gerritsen

Sarah Groot

Sam Janssen

Robyn Tol

Jaimy Westerveld

Liv Wouters

Leiders: Sandra Tol - s.verhoeven@nts-solutions.nl - 06-23 00 55 45
              Sander Gerritsen  

Trainer: Sylvia van Groeningen

 

Trainingen:

 woensdag: 16:30 - 17:45 uur op KG veld 6B (kant veld 4)

 

Wedstrijdsecretaris: Hans Mommer

E-mail: wedstrijdenvrouwen@roda23.nl

Mededelingen

Wedstrijdvorm 6 tegen 6, dit geldt met ingang van seizoen 2017-2018 voor onder andere MO9.

Spelregels

Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van een spel- begeleider. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt deze zo nodig uit. De zijlijn is de uitgangspositie van de spelbegeleider, als het spel hierom vraagt staat het hem/haar altijd vrij om het veld in te bewegen. De spelbegeleider heeft maar één bedoeling en dat is de jongens en/of meisjes zoveel mogelijk te laten voetballen. Op het speelveld mogen zich alleen de spelers en een spelbegeleider bevinden. Trainers/coaches en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven. Een blessuregeval bij één van de spelers/speelsters is hierop uiteraard een uitzondering, de spelbegeleider geeft dan toestemming om het speelveld te betreden.

Aftrap: De aftrap wordt genomen in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf de eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanuit de aftrap.

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen door de bal te passen of te schieten vanaf de grond.

Terugspeelbal: Een terugspeelbal mag door de keeper niet opge- pakt worden. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt eenmalig een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op 7 meter afstand van de achterlijn.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. Uit een hoekschop kan direct gescoord worden.

Keepersgebied: Er wordt geadviseerd om het keepersgebied te markeren op de zijlijn – 7 meter vanaf de achterlijn – met twee afwijkende kleur pionnen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben.

Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting.

Speeltijd

De speeltijd voor O.8 en O.9 is 2x 20 minuten. De speeltijd voor O.10 is 2x 25 minuten.

Time-out

Per helft vindt er bij O.8 en O.9 na 10 minuten en bij O.10 na 12,5 minuten een time-out plaats van maximaal 2 minuten. De time-out wordt door de spelbegeleider aangegeven door middel van een fluitsignaal, op het moment er 10 minuten verstreken zijn en er geen scoringskans is. Na de time-out wordt het spel hervat door middel van een aftrap door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had.

Uitbal: Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld. Er kan dus niet direct gescoord worden vanuit een uitbal.

Vrije bal: Alle overtredingen worden bestraft met een directe vrije schop. Een vrije bal mag door middel van een dribbel, een pass of een schot uitgevoerd worden.

Keeperbal: Wanneer de keeper een bal vangt die niet is uitgegaan mag de keeper het spel voortzetten door de bal te gooien, passen, dribbelen of uit de handen te schieten.

Doelpunt: Bij een doelpunt vindt de aftrap plaats in het midden van het veld. Beide teams beginnen weer vanaf eigen helft.

Buitenspel: De buitenspelregel is niet van toepassing. Strafschoppen na afloop: Na afloop van de wedstrijd kunnen er

door beide teams strafschoppen worden genomen.

Strafschop: Bij hoge uitzondering. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend. De afstand is 7 meter.

Rituelen

De spelbegeleider kan een rol spelen in het stimuleren om voorafgaand aan de wedstrijd handen te schudden en na afloop een high five te geven als dank voor een leuke wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd kunnen door beide teams strafschoppen vanaf 7 meter worden genomen. Voor pupillen is het nemen van een strafschop elke keer weer een mooie afsluiting van een wedstrijd. Dit geldt voor de spelers van het winnende team, maar zeker ook voor de spelers van het team dat de wedstrijd verloren heeft.

 

 

 

 

Laatste wedstrijd verslag

WV-HEDW JO9-8M - RODA JO9-9M :

Zaterdag 3 november 2018,

Vroeg ✅
Koud ✅
Zin ✅ 
Alle ingrediënten voor een frisse start van het weekend. 

Vandaag op het menu, WV-HEDW (Wilhelmina vooruit- hortus eendracht doet winnen, voor degene die zich afvroegen waar de afkorting voor staat). 
Na het lastig vinden van een parkeerplek en een stuk lopen komen we op locatie aan. De kleine oogjes om ons heen en het ijs op de tafel gaf de sfeer goed aan op het moment. Nadat iedereen aanwezig was gingen we de kleedkamer in waar de de focus op de wedstrijd begon. Shirts worden uitgedeeld en Sara krijgt dit keer het keepershirt toegereikt. Schoenen aan tr Jack aan en hop naar het veld. De tegenstander van vandaag staat al op het veld en het ziet er als een grote groep uit. Benieuwd wat de tegenstand vandaag zou zijn beginnen we aan een stevige warming-up. Warmte moet met deze temperaturen het lichaam in. De meiden even bijelkaar want de scheidsrechter wil gaan beginnen. Yell yell yell klinkt overtuigend aangezien de meiden van WV er van op keken. Hoppa al 1-0 voor zou je zeggen.
Scheidsrechter fluit voor de start van de wedstrijd, al snel blijk dat Roda ook vandaag niet te stoppen is. Alleen vergeten de meiden te scoren.. kans na kans maar de bal gaat er niet in! Eerste wissels worden toegepast maar ook dat lijkt niet te helpen. De scheids fluit voor de eerste pauze 0-0 wat dus wel even wennen is na al die winstpartijen. Snel de meiden bij elkaar halen. “Luister meiden, jullie zijn stukken beter maar alleen dat laatste schot moet overtuigender en harder, kom op, jullie kunnen het”. 
De meiden pakken goed op en als snel komt dan eindelijk het eerste doelpunt. Eva zorgde ervoor dat het bekende hek van de dam was en al snel liep de score weer hoog op

 
 
 
 
Hier adverteren?