De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO9-1

Spelers:


Berhane Yared
Lechkar Reda
Pengel Denthen
Refaey, El Esmat
Stelling Thijs
Thie Boaz
Tol (K) Jordy
Verkerk Luuk

Selectie JO9-1:

Programma voorjaar:

Trainingsdagen en -tijden:

Maandag:  17.30-19.00 uur (veld 6)

Woensdag: 17.30-19.00 uur (veld 6)

 

 

 

Trainer/coach: Nick de Bruin

Leider: 

 

F-Coördinator: Sylvia van Groeningen Email: coenradies@hotmail.nl Tel: 06-47675901

Ingeplande toernooien:

 

 

 

 

 

Mededelingen

 

 

 

Laatste wedstrijd verslag

RODA JO9-1 - FC Aalsmeer JO9-1 :

RODA’23 O9-1 – FC Aalsmeer O9-1

 

Op 22 april jl. positioneerde Roda’23 JO9-1 zich middels een overwinning uit bij Argon op pole-position voor de titel in de 1e klasse 7. Uit de laatste 2 wedstrijden waren officieel nog minstens 2 en het liefst natuurlijk gewoon 3 punten nodig. En toen…begon het lange wachten…de eerstvolgende wedstrijd was pas over 3 weken…op 13 mei…met wat trainingen en een oefenwedstrijd werden de beentjes op spanning gehouden…maar uiteindelijk komt dan de dag die je wist dat zou komen…

Zaterdag 13 mei, klokslag 8 uur ’s ochtend openden de hemelsluizen zich pal boven het Roda-complex. Met een flinke stortbui werd veld 4 nog even extra gesproeid. Gelukkig was het om kwart over 8 droog, zodat ik rustig ‘We are the champions’-fluitend naar het complex kon lopen. Maar, dacht ik op het bruggetje, laten we niet al te voorbarig zijn, ten slotte hadden we een week eerder nog ook dingen gezien die niet verwacht waren…Eenmaal op het Roda-plein waren de jongens al naar binnen voor de bespreking. Een moeder liet vallen dat zij best gespannen was en dat de jongens behoorlijk druk waren geweest…

De eerste wedstrijd tegen FC Aalsmeer (en van de voorjaarscompetitie) was op een behoorlijk frisse zaterdagochtend eind januari afgelopen in een 2-4 overwinning. Daarna waren alle wedstrijden in winst omgezet, behalve de knetterende thuiswedstrijd tegen Swift die in een 3-3 gelijkspel was geëindigd. Die (achteraf enige echte) concurrent was vervolgens in maart in de uitwedstrijd compleet soeverein naar een 0-2 nederlaag gespeeld en vandaag moest dan de bekroning volgen.

Na een scherpe warming-up, een hartelijke begroeting en een minuut stilte werd er 2 over 9 afgetrapt.

De eerste 5 minuten was er maar 1 ploeg die voetbalde. De tegenstander werd achteruit gedwongen en kwam amper over de middenlijn. Echte kansen waren er niet behalve een corner, na een prima save van Viggo, maar voor de rest werd Roda’23 compleet overrompeld en was het vooral heel druk met het de tegenstander van zich afhouden. FC Aalsmeer wilde heel duidelijk maken dat de punten niet cadeau gegeven zouden gaan worden vandaag. Roda O9-1 werd fel opgejaagd en kwam amper aan voetballen toe. Misschien toch ook wat spanning? Gelukkig kwam Roda die fase zonder kleerscheuren door en kwam het steeds beter in de wedstrijd.

Een eerste plaagstoot was een snelle rush langs de zijlijn van Bauke die stierf in schoonheid. Vervolgens begon Joris zich met het spel te bemoeien. Een keer dribbelde hij zichzelf vrij en een keer werd hij met een pass voor de keeper gezet, maar beide keren schoot hij hard naast.

Onder aanvoering van de steeds goed instappende Tycho werd de druk almaar opgevoerd en dat resulteerde in een onderschepte bal die diep ging op de reeds lopende Xavier. De topscorer met een missie faalde alleen voor de keeper niet en het was 1-0. Nu was de spanning er af en de beer los. Dean nam een vrije trap van links en slingerde de bal voor de goal precies op het hoofd van Justin, die tegendraads raak kopte, 2-0. Joris veroverde zelf de bal, dribbelde, dribbelde, dribbelde en ramde de bal in het net, 3-0.

Aalsmeer rechtte nog een keer de rug. Onder aanvoering van hun beste speler (?), ook een blonde, snelle dribbelaar a la Joris zocht het de aanval en dwong een corner af. Die werd prima afgeweerd door Roda, maar de afvallende bal werd van een meter of 30 op de pantoffel genomen. De bal klom hoog, heel hoog en viel met een fraaie boog onder de lat boven Viggo…3-1.

Een remuntada a la Barcelona? Nou, nee. Het was het laatste wapenfeit van de FC Aalsmeer. De Roda-spelers hielden elkaar terecht voor dat er helemaal niets aan de hand was en gingen vrolijk op zoek naar meer. Xavier zette goed druk op de laatste man met bal, veroverde die ook en drukte af, 4-1. Xavier’s missie was geslaagd, kreeg ook zijn vader te horen, maar hij had nog een toetje in petto; na een knappe rush werd de keeper rustig gepasseerd en de bal met links in het doel geschoven, 5-1. Vervolgens schoot Xavi geheel volgens traditie ook nog eens op de lat (dat heeft hij volgens mij even vaak gedaan dit seizoen als scoren…).

Nog voor de rust werd na een aanval over links met een lange pass de op rechts geheel vrijstaande Noah bereikt en die knalde de 6-1 binnen, om zo, mocht er nog twijfel zijn, die geheel weg te nemen.

De (kinder)champagne kon uit de koelkast, de zwembroeken konden aan.

Maar volgens de regels moet je dan nog een tweede helft. En die kan je eigenlijk in polonaise met je feestneus op spelen. Blijkbaar hadden de trainer noch de spelers daar behoefte aan. Vrij snel na rust werd een hele knappe aanval opgezet die resulteerde in een mooie pass van Justin op Noah die de keeper voorbij liep en uit een toch nog lastige hoek binnenschoof en niet veel later tikte Justin na een goede voorzet van Dean de 8-1 binnen. Viggo (de keeper) ging nog steeds niet in de spits, maar voor de rest wilde logischerwijs nu iedereen graag scoren. Schoten en acties van Dean, Bauke, Noah en Alex hadden allemaal een beter lot verdient, maar helaas. Vlak voor tijd nam Dean een corner, en hij bracht weer zijn specialiteit; een corner zo scherp en hard voor de goal dat-ie er wel in moet, hetzij direct, of via een medespeler of tegenstander. En Dean was het ook die in de thuiswedstrijd tegen Swift de bal uit een corner in 1 keer prachtig in de verste kruising draaide en daarmee 30 tellen voor tijd de 3-3 aantekende. Nu sloeg de keeper hem in zijn eigen doel (wat bv. tegen Pancratius ook gebeurde), en het was 9-1. Nu wilde iedereen (uiteraard) die 10e maken. Joris was nog het gretigst. Zijn eerste dribbel langs meerdere tegenstanders eindigde naast de verkeerde kant van de paal, maar bij de 2e poging was het schitterend raak, 10-1.

De grote, kale leider reikte mij een stadionfakkel aan en het was wachten op het laatste fluitsignaal. En het was feest! Spandoeken werden uitgerold, fakkels aan, felicitaties en high fives voor iedereen, bloemen, schalen, de huldiging die door Sylvia op kenmerkende wijze werd gedaan, de trainer en de leider sprongen de sloot in, gevolgd door een paar spelers, foto’s en filmpjes (ik zag volgens mij meer camera’s dan straks bij de Europa League finale!!), in optocht zingend naar de kantine, een foto-moment op de befaamde Roda-trap, een drankje en een traktatie namens de club en taart, o nee, die was er niet en toen was er toch taart, dus een dubbele traktatie! Het was een echt kampioensfeest!

Alexander, Bauke, Dean, Joris, Justin, Noah, Tycho, Viggo, Xavier, trainer Nick en leider Martijn, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Mijn bewondering voor Amy, Evy, Fedde, Lieve, Sam, Sanne, Sebastiaan en Veerle, de broers en zussen die niet allemaal altijd, maar toch vaak hun broer kwamen aanmoedigen.

Mijn waardering en dank voor alle ouders die zorgden dat de jonge sterren toch maar elke keer weer uit en thuis, in weer en wind hun favoriete hobby konden uitoefenen.

Anderhalf seizoen speelden deze F-junioren in de hoogste klassen van het F-voetbal. Najaar 2015 en voorjaar 2016 in de 2e klasse 1. In het najaar van 2016 in de 1e klasse 1. Dat is leuk, en het is op zich mooi om te spelen tegen clubs als Ajax, AFC, BFC, Buitenveldert, KHFC, Volendam en Zeeburgia , maar dat kan ook best lastig zijn. Clubs met een grotere aantrekkingskracht op talent, misschien een betere structuur en vooral in staat tot een (nog meedogenlozer) selectiebeleid. Want als ze buiten de deur versterking kunnen halen, zullen ze dat niet laten. En dan speel je in het voorjaar van 2017 tegen 5 andere mooie clubs, die we nog nooit ontmoet hadden. En op voorhand was bekend dat Aalsmeer kampioen was in het najaar en Laren was op doelsaldo boven Argon kampioen geworden. En die 3 clubs waren uiteindelijk nog niet eens echt partij, Swift was de enige echte concurrent. Maar spelen om de prijzen is ook wel eens leuk, is vandaag maar weer gebleken.

Roda’23 O9-1 kampioen voorjaar 2017 1e klasse 7, die titel neemt niemand je meer af. Samen met een prachtig bekerseizoen was het een mooi jaar, waarin echt stappen vooruit zijn gemaakt. En daar helpt spelen om de prijzen ook bij.

Nogmaals gefeliciteerd iedereen!

 
 
 
Bekijk alle evenementen >>
 
Datum Event
 
 
 
 
 
 
Bekijk gehele programma >>
Klik op de tijd voor meer informatie.
 
Datum Wedstrijd Tijd
 
 
 
 
Hier adverteren?