De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO8-4

Hier wordt een recete team foto geplaatst.

Spelers:

Trainingsdag en tijd:
- Woensdag: 

Trainer:

Leider:

Leider:

Coördinator: Sylvia van Groeningen Email: JeugdJO8@roda23.nl Tel: 06 47675901 (na 20.00 uur)

Laatste wedstrijd verslag

AFC JO8-7 - RODA JO8-4 :

AFC JO8-7  - RODA 23 JO8-4 3-5

Na de spannende topper tegen RKDES hadden wij uitgerekend dat Roda JO8-4 (alias de Superhelden) kampioen kon worden in de uitwedstrijd bij AFC. Immers er stonden geen wedstrijden meer gepland en als wij zouden winnen van AFC, zouden wij eigelijk niet meer in te halen zijn tijdens eventuele haalwedstrijden (2 nog te gaan, 6 verliespunten voor, op papier een makkelijk programma en een dijk van een doelsaldo). Lopende week nog contact gehad met Sylvia en Cees om wat zaakjes (te laten) regelen. We zouden er voor gaan, wel wetende dat AFC in de thuiswedstrijd goed partij zou geven.

Vrijdagavond nog even een laatste contact gehad met Cees. Cees eindigde de conversatie met de woorden; “als wij nu niet winnen tegen AFC”. Dat had hij nu net niet mogen zeggen.

Zaterdagochtend bij Roda kregen wij te horen dat KNVB toch op het allerlaatste een wedstrijd had gepland op 20 mei (een inhaalwedstrijd tegen IJburg thuis, dit terwijl we eigenlijk eerst moeten inhalen tegen Roda JO8-5). Niet getreurd, wij gingen met vol goede moed naar AFC. Door alle verkeershinder kwamen wij pas 10 minuten voor het begin aan. Weer geen goede voorbereiding, alles leek tegen te zitten. Het zou toch niet zo een dag zijn.

Nog snel werd Daan ingespeeld en het team even gesproken. We zouden gewoon vertrouwd gaan spelen en het team had er zin in. Na het begin signaal werd al snel duidelijk dat AFC er ook zin in had. AFC was sterk en wij hadden het moeilijk. Gewoonlijk is onze verdediging altijd betrouwbaar, maar nu hadden ze moeite om uit de druk te voetballen. Er slopen wat foutjes in het team en halverwege de eerste helft kwamen wij verdiend achter. Het werd spannend en wij hadden geen antwoord op het goede spel van AFC. Het zou toch niet.....  Gelukkig maakte Tom na een mooie actie de gelijkmaker, niet verdiend, maar wel zeer welkom. Vlak voor tijd maakte AFC met een prachtig afstandschot de 2-1, we stonden weer achter. De koppies gingen wat hangen, de superhelden hadden de wedstrijd anders voorgesteld.

Het was rust en we hadden wat tijd om het team even te spreken. Zoals gebruikelijk ook wat spelers één-op-één bijgepraat. Daan ging van doel af (zoals afgesproken) en Yunus ging op doel. De tweede helft begon beter, juist doordat Jorden zich weer ontpopte als spelverdeler en met mooie passes ging strooien. Maar het was Tom die met een mooie pass Jorden bediende. Jorden nam de bal mee en scoorde fantastisch hoog in de rechter bovenhoek. Het leek wel of het team dit nodig had, de koppies gingen omhoog. We waren weer terug in de wedstrijd.  Vlak daarna werd het 2-3 (volgens mij door Frenkie) we waren weer terug van weg geweest. AFC gaf niet op en scoorde de 3-3. Toch hadden we weer er volledig vertrouwen in. Na het goede keepen van Daan in de eerste helft stond Yunus ook zeer goed te keepen. Het hele team richtte zich op. De verdediging had het nog steeds moeilijk maar bij uitvallen stond Jorden op het middenveld het spel te verdelen. Het ging moeizaam maar in de laatste 10 minuten werd het gelukkig 3-4 en 3-5. De buit was binnen. De scheidsrechter floot af en als virtueel kampioen gingen wij terug naar Roda. Gewoon heerlijk met het team het kampioenschap gevierd (dank aan Sylvia voor de organisatie).  Namens Cees even het team bedankt voor het seizoen (tot nu toe, want we gaan nog even één punt pakken tijdens de inhaalwedstrijd). Cees, nog dank nog voor het cadeau aan het team, super.

Voor de lezers het team, de Superhelden van JO8-4:

Daan: Onze vaste keep (voor minimaal één helft per wedstijd) en rots in de branding in de achterhoede. Snel en fysiek aanwezig.
Reza: De diesel vanuit de achterhoede, wat een progressie. Zeer trots hoe jij het gedaan hebt dit gehele seizoen.
Keano: In één jaar van Champions League spits tot een heerlijke verdediger, hoe lekker simpel kan je verdedigen (hoe moeilijk het is).
Yunus: Onze alles kunner, overal inzetbaar. Het laatste puzzle stukje in diverse puzzles.
Jorden: De spelverdeler voor de toekomst, niet bang van elke confrontatie, dit leidt weleens tot blessures tijdens de wedstijd, maar wat een overzicht.
Indy: De koningin van de dribbel en niet van de bal af te houden, altijd positief ingesteld en zeer belangrijk voor het team.
Lars: Heerlijk tweebenig, hij zorgt altijd voor gevaar vanuit het middenveld of in de aanval.
Tom: De motor van het team en altijd met een zeer hard schot gevaarlijk, smeet met zijn krachten dit seizoen,  maar heeft het zeer goed gedaan.
Frenkie: de uitvinder van de Frenkie goal en de man van de corners (altijd gevaarlijk, vandaag weer).

Dit team heeft niet dit resultaat kunnen boeken zonder de trainers en verdere begeleiding: Tim Burger, Job Jaspers, Johann van den Linden, Jack Bloemberg, Sylvia van Groeningen. Cees de Boer en Matthew Bloemberg. Namens het team veel dank aan jullie en natuurlijk aan de ouders en de inval spelers (Boaz, Denten en Stijn). Het was een lang seizoen en nog niet helemaal af, maar in de JO9-8 als in de JO8-4 zijn wij altijd competitief geweest. Ik ben zeer trots op onze superhelden. In dit team is er veel karakter aanwezig echter zeer complementair... wat een team, wat een karaktertjes (heerlijke koppen op het lichaam)... Het was mij een genoegen dit team te mogen coachen samen met Cees (maar wel dit seizoen wat jaartjes ouder geworden). We houden julle op de hoogte omtrent het vervolg.

Kampioenen!

 
 
 
 
Hier adverteren?