De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO14-1 (za)

Voorlopige teamindeling 2017/18

(Voor de aanvang van de competitie kunnen er nog verchuivingen plaatsvinden)


Diest Senna
Eeden Donny
Gathier Chivu
Gerritsen Scott
Göbel Koen
Goes  (K) Jesse
Hoogland Sam
Leever Rick
Longte Ralph
Mertens Eran
Oostveen Made
Orna Jayden
Perotti Stan
Peters Viggo
Rimicci Alessandro
Vlugt Finn

Trainers:

Dhr. Erkamps

 

Leiders:

Dhr. Erkamps

Mededelingen

Trainingen:

Dinsdag: 18.00 - 19.15 uur KG veld 2B (kant veld 3)

Donderdag: 18.00 - 19.00 uur KG veld 6A (kant P plaats)

Laatste wedstrijd verslag

Swift JO14-1 - RODA JO14-1 (za) :

Roda’23 O!4-1 zondag vliegt uit de startblokken in nieuwe seizoen .

Met de nieuwe opzet van competitie door de KNVB is de D1 van het afgelopen jaar met een aantal nieuwe jongens van binnen en buiten de club omgedoopt tot de O14-1 op de zondag. Met competities op de zaterdag en zondag in deze leeftijdscategorie zijn onze mannen ingeschreven  op de zondag. Hoe sterk deze competitie zal zijn was geheel onbekend want veel andere clubs hebben hun oude D1 teams ingeschreven op de zaterdag als O14. Echter door de grote omvang van onze club en de daardoor beperkte ruimte op de zaterdag zijn onze mannen op de zondag ingeschreven.

 Met een oefenwedstrijd in de benen tegen Swift die uitkomt in dezelfde competitie en met 2-1 gewonnen  werd moest de competitie begonnen worden met een wedstrijd bij VVA/Spartaan. Een wedstrijd waarover weinig gezegd hoeft te worden en die dan ook heel eenvoudig met 12 – 0 gewonnen werd. De 2e wedstrijd moest worden aangetreden tegen Arsenal en ook deze werden met duidelijke cijfers naar huis gestuurd, 17 – 0. De 3e wedstrijd moest om 9 uur gespeeld worden in Haarlem tegen de Kon. HFC O14-1 van de zondag. Deze club heeft als een van de weinige clubs meerdere teams  in de O14 ingeschreven waarvan het sterkste team uitkomt op de zaterdag.  Dit was ook te merken want zonder ook maar 1 doelpoging  door de tegenstander werd een 7-0 mee naar huis genomen. Een magere score ten opzichte van de week ervoor wat aan Roda zelf te wijten was. Na 3 wedstrijden 36 goals voor, o tegen en  9 punten.  Een vliegende start maar weinig leerzaam voor de mannen.

De 4e wedstrijd tegen Swift waartegen al geoefend was en toen een gelijkwaardige tegenstander was. Ook Swift was vliegend uit de startblokken gekomen in de competitie en had net als Roda al zijn wedstrijden gewonnen met duidelijke cijfers maar een iets minder doelsaldo van 25 voor en 3 tegen.

Een wedstrijd waarin Roda dus eindelijk meer weerstand zou krijgen op het complex van Swift.  Met 3 trainingen in de benen en alles op zijn plaats gezet door Ridwan begon Roda aan deze wedstrijd. In de eerste minuten kwam Roda enigszins onder druk te staan door slordig spel van achteruit maar na een paar minuten gooide de mannen de schroom van zich af en werd met goed voetbal vanaf het middenveld veelvuldig de spitsen gezocht die zeker aan de zijkanten hun tegenstander veelvuldig te snel af waren.  Roda was scherper, geconcentreerder en sterker in de duels en gaf weinig weg. Dit resulteerde snel in kansen en goals konden dan ook niet uitblijven.  Na 25 minuten stonden onze mannen op een 3 -0 voorsprong, echter vanaf dat moment verdween de scherpte en lieten de mannen Swift terugkomen in de wedstrijd.  Misschien door de snel, zelf afgedwongen voorsprong en in het achterhoofd de voorgaande wedstrijden werd het spel slordiger en hadden ze het idee dat dit wel snor zat. Nog voor rust scoorde Swift nadat een aantal spelers zeer gemakkelijk uit werden gespeeld door een tegenstander de 3-1.

Na rust was het Roda die weer snel de 4-1 maakte maar uit alles bleek dat Swift er nog steeds vertrouwen in had een mooi resultaat te kunnen behalen tegen onze mannen. Te makkelijk werd er om gegaan met de kansen, te slordig met inspelen van medespelers en het niet altijd even snel  omschakelen bij balverlies was het Swift dat hier gebruik van maakte en de 4-2 maakte.  Dit gaf Swift een boost om verder te jagen op Roda dat maar niet meer in zijn eigen spel kwam waarmee in de 1e helft Swift bij vlagen overspeeld werd.  Swift kwam na een foute opbouw zelfs nog dichterbij en met een 4-3 stand moest er nog een minuut of 10 gespeeld worden.  Onze mannen begrepen wel dat het nu oppassen werd en met veel inzet werd uiteindelijk deze stand over de streep getrokken.

Een moeizame maar verdiende overwinning waarbij moet worden aangegeven dat Swift tot de laatste minuut er voor is blijven vechten als team. Nu maar afwachten hoe het verdere verloop van deze competitie zal zijn. Misschien zijn er nog mogelijkheden om ingedeeld te worden in de zaterdag afdeling en dit is ook al in onderzoek bij de technische commissie van Roda. Want met dit soort tegenstanders is het geen goede opbouw voor het volgende seizoen waar het merendeel van deze groep de O15-1 van de zaterdag moet gaan vormen die uitkomt in de 3e divisie. Het enige wat de mannen nu kunnen doen is goed te trainen en hun wedstrijden goed te spelen en laten zien dat een stap naar de zaterdag competitie wenselijk is. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen Badhoevedorp die ook nog geen wedstrijd verloren hebben.  Eens kijken wat deze wedstrijd gaat brengen.

JO14 (C)
 
 
 
 
Hier adverteren?