De laatste tweets

R.K.S.V. RODA´23

Noorddammerweg 48c
1187 ZT Amstelveen
020 - 6451835
E-mailadressen

RODA JO10-1

Boven van links naar rechts: Jaydan Macnack, Kevin Schut (trainer/coach), Mylan Wouters, Max Ottenheijm, Cas van Hijum en JP Nuijtemans (leider/coach)

Onder van links naar rechts: Alexander Siliakus, Daan Nuijtemans, Milo Gels (K), Thijmen Pel en Pablo Diaz Man

Indeling Competitie: Hoofdklasse - 03

Indeling Beker: Onder 11 poule Groep 4 062

Trainingsdagen en -tijden:

Maandag:  16.45-18.00 uur  Veld: 2A (kant KG 1)

Woensdag: 16.45-18.00 uur  Veld: 1A (kantine deel)

Trainer: Kevin Schut

Keepertrainingdagen en -tijden:

Maandag: 19.00-20.00 uur  Veld: 6B (kant veld 4)

 

Leider/Coach: JP Nuijtemans Email: denuitjes@hotmail.com Tel: 06-51823126

JO10 en JO11 Coördinator:Johann van der Linden Email: jvdl1962@kpnmail.nl Tel: 06-15858016 (na 20.00 uur)

 

Ingeplande toernooien:

zaterdag 22 oktober 2016 Joer International, Helmond

vrijdag 30 december 2016 Kwalificatietoernooi Amsterdam Youth Indoor 2017, Amsterdam

zondag 26 maart 2017 Ajax/Borchland

zondag 2 april 2017 AFC'34, Alkmaar

zaterdag 15 april 2017 (Paasweekend) Jumbo Hofman Toernooi, Hoofddorp

zondag 21 mei 2017 RKAV Volendam

donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag) csv Jong Holland, Alkmaar

Laatste wedstrijd verslag

RODA JO10-1 - KFC JO10-1 :

Roda 23 JO10-1 – KFC J010-1 Uitslag 2-1

De Kikkers JO10-1 eindigen het seizoen met een zwaarbevochten overwinning in de drive-in van KFC

Saturday Matchday. De laatste. Althans voor de competitie. De Keuze Heren van op Bovenkerk lopen al warm voor het volgende seizoen. Een bronzen plek stond op het spel. Eervol. Iedereen present. Vorige week in gala kostuum nu in ninja outfit.

De warming up. Het woord zegt het al. U warmt de spierkes op, probeert de focus te vinden en dan gaan met die Banaan. Dat is het ideaal. Steigerungen, coopertest, laddertjes, pionnekes of ballen aan een touwtje, ik heb het allemaal gezien dit seizoen. Met meer of minder succes. Maar een ding is zeker met de warming up begint de wedstrijd.

De wedstrijd. We begonnen, op zijn zachtst gezegd, niet echt scherp. Zaad eigenlijk. De Kentucky kippekes waren wel heet. Net in het vet gebakken. Gelukkig, na een minuutje of vijf, werden er door de Onzen wat combinaties gezocht. Een goede actie van Mylan op links, bracht de bal bij onze Spielmacher Jaydan (vandaag echt 10 geworden). Deze bleef goed kijken en deponeerde de bal bij onze Bomber Daan. Die schoot vervolgens de bal vakbekwaam in de vrije hoek, 1-0.

Nu gaan voetballen Kikkers. Helaas, het wilde vandaag maar niet lukken. De Kippen van Kentucky speelden alsof hun leven er vanaf hing. Ieder duel werd met volle passie aangegaan. Ondergetekende verscheen iets te vaak met zijn afwezige spons in het veld. Het werd een echte strijd. Af en toe met pittige overtredingen van beide zijden. We lieten ons een beetje overrompelen. Een wijze les voor laters?

De rust. Het gesponsorde fruit (dank Aletta) werd genuttigd. Kikkers, het moet echt een tandje scherper, werd er nog geopperd in de rust, we spelen als een erwtje. Wellicht was het accuutje leeg, na een lang seizoen.

De tweede helft. Op het hele veld werd een soort judo bedreven. Veld 6 als tatami. De goed leidende scheids had zijn handen en fluit er vol aan. Een mooi doelpunt van KFC leek een gelijkspelleke op te gaan leveren. Een paar minuten voor tijd kregen we een buitenkansje. Cas werd na goed doorzetten gevloerd op randje 16. Daan pakte zijn kanon en vuurde mooi af, 2-1.  Dit moest genoeg zijn.

In de dying seconds van de wedstrijd eigenlijk nog de mooiste aanval van de wedstrijd. Een corner van KFC leidt de omschakeling in. Daan kopt de bal bij de eerste paal weg, via Cas en Thijmen sprint hij naar voren. De uitstekende gast keepert van KFC redt het schot, en zelfs in tweede instantie belandt de bal op de paal. Het was zo een ochtend.

We eindigen door deze overwinning op een verdienstelijke derde positie, maar er had zeker meer in gezeten deze competitieronde. Drie keer kampioen worden in 2 jaar is misschien wel wat teveel van het goede. We raken verwend. Al met al weer mooie vorderingen gemaakt. Met als positieve uitschieters de potjes tegen Pancratius, Huizen, KHFC, AFC en WVHEDW.

Een dikke Chapeau voor de Kikkers: Milo, Pablo, Thijmen, Alex, Mylan, Cas, Jaydan, Max en Daan! Uiteraard ook voor alle ouders en overige gezinsleden en vooral voor Kevin, onze geprezen trainert. Het was weer een waar genoegen en eer om een klein steentje te mogen bijdragen aan de mooiste bijzaak van deze wereld.

Ik wens iedereen veel succes bij de komende selectietrainingen en -wedstrijden! Rest mij voor de allerlaatste keer het A vous Hilversum. Het gaat jullie goed!

Doelpuntenmaker van de week:

Daan (2)

 
 
 
Bekijk alle evenementen >>
 
Datum Event
 
 
 
 
 
 
Bekijk gehele programma >>
Klik op de tijd voor meer informatie.
 
Datum Wedstrijd Tijd
 
 
 
 
Hier adverteren?